Nablus'ta ve Batı Şeria'da baskın

img
Nablus'ta ve Batı Şeria'da baskın YDH

İsrail işgali, Filistinlilere ve evlerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırarak, Batı Şeria'daki bölgelere yapılan agresif baskınlar sırasında düzinelerce Filistinliyle kapsamlı saha soruşturmaları yürütüyor.




YDH- El-Meyadin kanalının bildirdiğine göre, İsrail işgal güçleri, Salı günü şafak vakti Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine baskınlar düzenleyerek Filistinlilere saldırdı ve onları soruşturmaya tabi tuttu. 

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'ta, işgal güçleri bir okulda onlarca Filistinliyi gözaltına aldı ve onları saha soruşturmalarına tabi tuttu, öbür sivillere saldırdı.

Ayrıca, Kasra kasabasında iki genci gözaltına aldı ve kasabaya baskın düzenleyerek sivillerin evlerine ve mülklerine saldırdı.

İşgalciler Ramallah'ın Safa, Sincil ve Deyr İbzi beldelerinden çok sayıda Filistinliyi tutuklarken, Ajul köyünde Filistinliler ve işgal güçleri arasında çatışmalar çıktı.

Salfit'in kuzeybatısındaki Derastiya'ya baskın düzenleyen işgal güçleri ile Filistinli gençler arasında başka çatışmalar da yaşandı; İsrail güçleri birkaç eve baskın düzenledi, evleri tahrip etti ve birkaç genci saha soruşturmasına tabi tuttu.

Bir başka notta, işgal güçleri, Kalkiya kentinin güneyindeki Hableh kasabasına baskın sırasında Filistin'in Ariha kentindeki Sabiha bölgesinde bir evi kuşattıktan ve tahrip ettikten sonra iki Filistinli genci gözaltına aldı.

Direnişçiler işgal güçleriyle ile karşı karşıya

Filistinli direnişçiler işgal güçlerinin Batı Şeria'ya yönelik saldırılarına direnmeye devam ederken, Aksa Şehitleri Tugayları, Kurtuluşun Öncüsü - Nablus, savaşçılarının Rafiziye bölgesinde işgal güçleriyle yoğun çatışmalara girdiğini ve onları ateşli silahlar ve patlayıcı cihazlarla aktif olarak hedef aldığını doğruladı. 

Filistinli direnişçiler Tulkerm'in doğusundaki Anabta kasabasına saldıran işgal güçlerini el yapımı patlayıcılarla hedef aldı.

Bunun üzerine Aslanlar Yuvası şunu söyledi: "Gecelerin neyi gizlediğini ve inin içinde neyin saklandığını nereden bileceksiniz? Gizli olan dehşetlidir, daha korkunçtur.''

Dün Kalkilya'da, Aksa Şehitleri Tugayları'na bağlı Filistinli Direniş savaşçıları, Batı Şeria ile İsrail işgali altındaki 48 toprakları arasındaki ayrım duvarının üzerinde yer alan şehre yönelik İsrail saldırısını başarıyla püskürttü.

Zırhlı araçlar ve diğer askeri sınıf araçlardan oluşan büyük bir İsrail gücü, şehrin çeşitli mahallelerini hedef alan kapsamlı bir baskınla Kalkiliya'ya saldırdı.

İşgal güçleri ticari dükkanlara ve konutlara baskın düzenledi, birkaç evi yağmaladı ve Filistinlilere saldırdı.

Aynı zamanda, İsrail işgal güçleri Urif, Akraba, Kibya, Artas, Şuyuh, İdhna, Anata kasabalarına ve Akbat Cebr mülteci kampına baskın düzenledi.