İsrailli bakan: Toplu cenaze törenlerine hazırlanıyoruz

img
İsrailli bakan: Toplu cenaze törenlerine hazırlanıyoruz YDH

Nasrallah İsrail'i, Lübnan'a topyekûn savaş dayatması halinde Hizbullah'ın sınır taşımayacağı yönünde uyarmıştı.




YDH- The Cradle'ın aktardığı haberde, İsrail Din İşleri Bakanı Michael Malchieli'nin 19 Haziran'da Kanal 14'e bir demeç verdiği bildirildi.

İsrail Din İşleri Bakanı Michael Malchieli 19 Haziran'da İbrani medyasına verdiği demeçte Tel Aviv'in "toplu cenaze törenleri" senaryosuna hazırlandığını söyledi. 

Bu açıklama Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın tarihi konuşmasından sonra geldi. 

Seyyid Nasrallah "Düşman bizi havadan, karadan ve denizden beklesin. Tekrar ediyoruz: Lübnan'a savaş dayatılırsa, direniş kural, kontrol ya da sınır olmaksızın savaşacak." demişti. 

Sunucunun bu durumun "toplu cenaze törenlerini" gerektirip gerektirmeyeceğini sorması üzerine Malchieli, Hizbullah ile topyekûn bir savaş durumunda İsrailli ölü sayısında feci bir artış yaşanabileceğini itiraf etti. 

Malchieli, "Biz din işleri bakanlığı olarak kuzeyde daha büyük şeyler için toplantılar ve hazırlıklar yapıyoruz, evet" diye ekledi. 

Bakan Kanal 14'de "Savaşla ilgili pek çok şeyle meşgulüz, maalesef kuzeyde de her ne olursa olsun hazırlık yapıyoruz" dedi.

Tel Aviv'in saldırmayı seçmesi halinde Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyini işgal edeceğine dair 12 yıldır verdiği söze atıfta bulunan Nasrallah, "Celile'ye saldırmak, işgalin Lübnan'a karşı başlatabileceği herhangi bir savaş çerçevesinde mevcut olan bir olasılıktır" diye ekledi. 

Nasrallah'ın konuşmasından bir gün önce Hizbullah, insansız hava araçları tarafından çekilen görüntülerden oluşan dokuz dakikalık bir video yayınlamıştı. 

İnsansız hava araçlarıyla çekilen görüntülerde İsrail'in savunma teknolojisi firması Rafael'e bağlı fabrikalar, savaş gemileri ve Hayfa limanındaki bir denizaltı istasyonu da dahil olmak üzere kuzeydeki birçok hassas hedef gösteriliyordu.

Video İsrail genelinde paniğe yol açtı. 

İsrail'in Kanal 14 haber kanalı "Hizbullah'ın videosu İsrail'e açık bir mesaj veriyor; İsrail'in içinde havadan, karadan ve denizden varlar ve bir sonraki adımı planlıyorlar ve ciddi saldırılar gerçekleştirme kapasitesine sahipler" dedi. 

Kanal 14, bu görüntülerin çekilmesinin "birinci dereceden bir İsrail güvenlik hatası" olduğunu ekledi.

Çarşamba günü İsrail ordusu Lübnan'a karşı genişletilmiş bir savaş için savaş planlarının onaylandığını duyurdu.