İran: Hizbullah ile savaşta 'nihai kaybeden' İsrail olacak

img
İran: Hizbullah ile savaşta 'nihai kaybeden' İsrail olacak YDH

İran, Hizbullah'a karşı geniş çaplı bir savaş başlatmasının olası sonuçları konusunda İsrail'e sert bir uyarıda bulundu.




YDH- İran televizyonu Press TV'nin haberine göre, İran'ın BM temsilcisi Cuma günü yaptığı açıklamada İsrail'in Lübnan'la askeri çatışmaya girmesi halinde önemli kayıplarla karşı karşıya kalacağını vurguladı.

Temsilci "Kuşkusuz bu savaşın tek bir nihai kaybedeni olacaktır, o da Siyonist rejimdir. Lübnan direniş hareketi Hizbullah, kendisini ve Lübnan'ı savunma kapasitesine sahiptir - belki de bu gayrimeşru rejimin kendi kendini yok etme zamanı gelmiştir" dedi.

Açıklamada Hizbullah'ın hem kendisini hem de Lübnan'ı savunma kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

Ayrıca İsrail'in Lübnan'a karşı herhangi bir eyleminin bölgeyi yeni bir çatışmaya sürükleyebileceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, "İşgalci İsrail rejiminin kendini kurtarmak için alacağı herhangi bir tedbirsiz karar bölgeyi yeni bir savaşa sürükleyebilir ve bunun sonucunda Lübnan'ın altyapısının yanı sıra 1948'de işgal edilen toprakların altyapısı da yok olur" denildi.

İsrail rejimi ve Hizbullah, Gazze saldırısının başladığı 7 Ekim'den bu yana Lübnan'ın güney sınırı boyunca neredeyse her gün karşılıklı ateş açıyor.

Özellikle İsrail'in geçen hafta üst düzey bir Hizbullah komutanını öldürmesinin ardından gerilim son bir hafta içinde daha da tırmandı.

Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Talip Abdullah'ın İsrail tarafından öldürülmesinin ardından karşılıklı ateş daha da şiddetlendi.

Hareket, işgal altındaki toprakların kuzey kesimlerine yüzlerce roket atarak misilleme yaptı.

Hizbullah operasyonlarının amacının Gazze direnişini desteklemek ve Gazze'de şimdiye kadar çoğu kadın ve çocuk 37 bin 400'den fazla Gazzelinin ölümüne neden olan soykırımı durdurması için rejime baskı yapmak olduğunu söylüyor.

Salı günü İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik saldırı planlarını onayladığını açıklaması, rejimin Lübnan'ı yeni bir Gazze'ye dönüştüreceği yönündeki tehditlerini hayata geçirebileceği endişelerini arttırdı.

Çarşamba günü Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, daha geniş çaplı bir savaşın başlaması halinde İsrail işgali altındaki topraklarda "hiçbir yerin" "roketlerinden kurtulamayacağı" sözünü verdi.

Nasrallah, İsrail'in Güney Lübnan'ı işgal etmesi halinde Celile bölgesine bir saldırının masada bir seçenek olarak durduğunu vurguladı.

Nasrallah ayrıca İsrail'e savaşta yardım eden bölgedeki diğer ülkelere de saldıracaklarını söyledi ve eğitim tatbikatları için İsrail güçlerine ev sahipliği yapan Kıbrıs'ı örnek gösterdi.

 



Makaleler

Güncel