Haaretz: Netanyahu doktrini başarısız oldu

img
Haaretz: Netanyahu doktrini başarısız oldu YDH

Haaretz gazetesi, 'tek bir yanlış hesabın' Siyonist rejimi, Hizbullah ile 'topyekûn bir savaşa' sürükleyebileceği uyarısını yaptı.




YDH - Haaretz gazetesinden Amos Harel, Siyonist rejime ile Hizbullah arasındaki savaş ihtimaline ilişkin değerlendirmede bulundu.

Gazetede yer alan makalesinde Harel, Netanyahu doktrinin başarısız olduğunu ve 'ulusal güvenliği riske attığını' belirterek "Şu anda Lübnan'la ilgili temel risk yanlış hesaplama, yani bir tarafın ya da diğer tarafın asker ya da sivilleri kitlesel olarak öldüreceği ya da bir tarafın diğerinin sürpriz bir saldırısından korkarak önleyici bir operasyona girişeceği senaryodur," dedi.

Washington yönetiminin bölgedeki temaslarına değinilen makalede, "Gerçek şu ki Pentagon'un prosedürler konusunda pek de rahat bir tavrı olduğu söylenemez. Gazze savaşının ilk aylarında, dünya çapında silah ve patlayıcı kıtlığı olmasına rağmen, İsrail'e ihtiyacı olan her şeyi mümkün olan en kısa sürede sağlamak için özel bir çaba sarf etti. Daha fazlasını yapmadı," ifadelerine yer verildi.

Harel, el-Ahbar gazetesinin yayın yönetmeni İbrahim el-Amin'in, Pazartesi günü kaleme aldığı yazıya dikkat çekti. El-Amin, bir savaş durumunda Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırılarında hiçbir kısıtlama hissetmeyeceğini ve İsrail'e pek çok sürpriz hazırladığını ifade etmişti.

Harel, "Savaş beklenmedik bir şekilde başlarsa, yönetim dünyadaki tüm iyi niyetlere sahip olsa bile işler zaman alacaktır," değerlendirmesini yaptı.



Makaleler

Güncel