Yemen ve Irak Direnişi Hayfa Limanı’ndaki İsrail gemisini vurdu

img
Yemen ve Irak Direnişi Hayfa Limanı’ndaki İsrail gemisini vurdu YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Irak'taki İslami Direniş’le ortak bir operasyon düzenleyerek Hayfa limanındaki ‘MSC Manzanillo' adlı İsrail gemisini hedef aldı.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Irak İslami Direnişi ile işbirliği içinde, Hayfa Limanı’ndaki 'MSC Manzanillo' adlı İsrail gemisine çok sayıda insansız hava aracıyla ortak askeri operasyon düzenlediğini ve operasyonun hedeflerine başarıyla ulaştığını bildirdi.

Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin “saldırılar duruncaya ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik kuşatma kaldırılıncaya kadar Filistin halkına destek ve yardım sağlamak amacıyla Irak İslami Direnişi’yle ortak askeri operasyonlarını yürütmeye devam edeceğini” vurguladı.

Yemen ve Irak Direnişi’nin bugün ortak operasyonla Hayfa Limanı’nda vurduğu 'MSC Manzanillo' adlı İsrail gemisinin İzmir limanından hareket ettiği belirtildi.

Katar sermayeli The Middle East Eye (MEE) yayımladığı bir haberde, geçtiğimiz perşembe günü açıklanan verilere göre, Ankara'nın Mayıs ayında Refah işgali nedeniyle Tel Aviv ile doğrudan ticareti durdurma kararına rağmen, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin Yunanistan gibi üçüncü ülkeler üzerinden devam ettiğini bildirmişti.

 

 

 

 

 

 

 

 



Makaleler

Güncel