Yemen ve Irak Direnişi “gerilimi tırmandırmaya” devam ediyor

img
Yemen ve Irak Direnişi “gerilimi tırmandırmaya” devam ediyor YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Irak Direniş’iyle Hayfa'yı hedef alan ortak bir operasyon düzenledi ve İsrail'e bağlı bir gemiyi daha vurdu.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bugün akşam yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Kızıldeniz'de İsrail'e ait bir ticaret gemisini insansız hava ve su üstü araçlarının yanı sıra gemi savar füzeleriyle vurduğunu duyurdu.

Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin iki operasyon yürüttüğünü, bunlardan ilkinin Irak'taki İslami Direniş ile ortak bir operasyon olduğunu ve işgal altındaki Hayfa'daki İsrail'in hayati önem taşıyan bir bölgesine çok sayıda seyir füzesinin fırlatıldığını söyledi.

İkinci saldırı Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin İnsansız Hava Kuvvetleri, Roket Gücü ve Donanması tarafından gerçekleştirildi. Operasyon, çeşitli intihar drone'ları, gemisavar füzeler ve insansız su üstü aracı (USV) yoluyla Kızıldeniz'deki SEAJOY dökme yük gemisini hedef aldı.

SEAJOY’un, Yemen kuvvetlerinin İsrail rejimine ve İsrail'e bağlı kuruluşlara uyguladığı ambargonun bir parçası olarak Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından saldırıya uğradığı bildirildi.

SEAJOY'un sahibi olan şirket, Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından uygulanan ambargoyu ihlal etmiş ve bu eylemi nedeniyle kara listeye alınan gemiler arasında yer almıştı; sözcü bu süreci çeşitli vesilelerle kamuoyuna açıklamıştı.

Ambargoyu ihlal eden denizcilik şirketlerinin de iletişim yoluyla Yemen sularında sefer yapmamaları konusunda uyarıldığı bildirildi.

Öte yandan Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Irak Direnişi ile ortak operasyonlar düzenlemeye devam edeceğini vurgulayarak, İsrail'e bağlı gemilerin ve diğer gemilerin Kızıldeniz, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'ndaki operasyonlarına ilişkin daha önce yaptığı açıklamaları teyit etti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri bu operasyonları, geçen yıl Ekim ayından bu yana İsrail işgalinin başlattığı eşi benzeri görülmemiş bir savaş altında olan kuşatma altındaki Filistin halkına ve direnişine proaktif bir destek gösterisi olarak gerçekleştirdi.

 

UKMTO ‘USV'nin isimsiz bir gemiye çarptığını doğruladı

Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) bugün erken saatlerde, Yemen'in el- Hudeyde kentinin 83 deniz mili güneybatısında, adı açıklanmayan bir gemiye yönelik bir saldırı gerçekleştiğini bildirmişti.

Habere göre, suda seyreden bir USV gemiye çarparak patladı. Haberde üçüncü bir tarafa atıfta bulunularak geminin halen çalışır durumda olduğu ve bir sonraki liman ziyaretine doğru ilerlediği iddia edildi.

Yemen'e ait bir USV bu ay içinde ülke açıklarında ikinci kez bir gemiyi vurdu. İlk operasyonda iki Tufan-1 USV'si 12 Haziran'da ‘MV Tutor’ adlı gemiyi toplam 300 kg patlayıcı ile saldırmış ve gemi daha sonra batmıştı.

 



Makaleler

Güncel