Direniş, işgal ordusunu pusuya düşürdü

img
Direniş, işgal ordusunu pusuya düşürdü YDH

İsrail medyası 27 Haziran Perşembe günü, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin'de Filistinli direnişçilerle yaşanan silahlı çatışmalar sırasında iki el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu bir İsrail askerinin öldüğünü ve 16 kişinin de yaralandığını duyurdu.




YDH- El- Meyadin muhabiri İsrail işgal güçlerinin Cenin'den ve mülteci kampından çekildiğini bildirdi.

Perşembe günü erken saatlerde, İsrail işgal güçleri Cenin şehrine ve mülteci kampına saldırdı.

İşgal güçleri askeri D-9 buldozerleri eşliğinde el-Celeme kontrol noktasından takviye kuvvetler getirdi.

İsrail özel birliklerinin Halil Süleyman Devlet Hastanesi civarına sızmasının ardından şehirde çatışmalar patlak verdi.

El-Meyadin muhabiri, Cenin yakınlarındaki Merc bin Emir bölgesinde İsrail askeri araçlarını hedef alan bir patlayıcı cihazın bulunduğunu ve yerel halka göre uzaktan patlatılmış gibi göründüğünü belirtti.

İsrail medyası Cenin'deki pusuyu "zor bir olay" olarak nitelendirdi.

Ayrıca İsrail medyası, Cenin'deki Panter tipi bir İsrail askeri zırhlı personel taşıyıcısının (APC) uzaktan patlatılan iki patlayıcı ile hedef alındığına işaret etti.

Olayda bir askerin öldüğünü ve 16 askerin de çeşitli derecelerde yaralandığını belirten medya, yaralılardan bazılarının üç helikopterle tedavi için farklı hastanelere tahliye edildiğini duyurdu.

Daha sonra, Filistin İslami Cihad'ın (PIJ) Kudüs Tugayları sözcüsü Ebu Hamza, Perşembe günü Telegram kanalı aracılığıyla bir açıklama yayınladı ve tugayların Batı Şeria'nın Cenin kentindeki büyük bir operasyondan sorumlu olduğunu duyurdu. 



Makaleler

Güncel