Hizbullah, İsrail Merkava'sını hedef aldı

img
Hizbullah, İsrail Merkava'sını hedef aldı YDH

Hizbullah, savaşçılarının Gazze'ye destek amacıyla İsrail askeri hedeflerine ve askerlerine yönelik üç operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı.




YDH- El-Meyadin haber kanalının bildirdiğine göre, Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah, Cumartesi günü savaşçılarının Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını ve onların cesur ve onurlu direnişini desteklemek amacıyla İsrail askeri hedeflerine ve askerlerine karşı bir dizi operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

Hizbullah, Direniş savaşçılarının saat 13:45'te İsrail'in Misgav Am bölgesindeki casusluk teçhizatını uygun silahlarla hedef aldığını ve doğrudan isabet sağladığını söyledi.

Daha sonra Direniş grubu, savaşçılarının saat 15:40'ta işgal altındaki Lübnan'ın Kfar Chouba tepelerindeki Ruveysat el-Alem bölgesinde bir İsrail Merkava tankı ve bir Nemmera zırhlı kurtarma aracını (ARV) güdümlü füzelerle vurduğunu, doğrudan isabet sağladığını ve iki aracı imha ettiğini doğruladı.

Hizbullah ayrıca, Direniş savaşçılarının saat 6:40'ta İsrail'in Metulla bölgesindeki casusluk ekipmanlarını uygun silahlarla hedef aldığını ve doğrudan vurarak imha ettiğini söyledi.

Lübnan İslami Direnişi Askeri Medyası 28 Haziran'da Hizbullah savaşçılarının İsrail'e ait Birket Rişa garnizonunu hedef alan görüntülerini yayınladı.

Ayrıca Askeri Medya, Hizbullah savaşçılarının sırasıyla 24 ve 26 Haziran tarihlerinde işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Yir'on ve Avivim yerleşimlerinde İsrail işgal askerleri tarafından kullanılan binaları hedef alan görüntülerini yayınladı. 

Konuyla ilgili olarak Hizbullah, Kudüs yolunda şehit düşen Lübnan'ın güneyindeki Şakra kasabasından direniş savaşçısı Abbas Munif Atvi'nin yasını tuttu.



Makaleler

Güncel