Siyonist lobi grupları siyasete nasıl sızar?

img
Siyonist lobi grupları siyasete nasıl sızar? YDH

David Miller, el-Meyadin'de, Yahudi Siyonistlerin nasıl erken yaşlardan itibaren radikalleştiğinin ve yerleşimci sömürgeciliğine karşı duran eylemlere engel olduğunun altını çiziyor.




YDH- Araştırmacı incelemeci David Miller, el-Meyadin'de yayınlanan makalesinde, İsrail ile doğrudan bağlantılı olan ve Siyonist propagandayı medyada yaymakla görevlendirilen kimselerin kariyerini incelemeye tabi tutuyor. 

Britanya İsrail İletişim ve Araştırma Merkezi ya da kısaca Bicom, yaklaşık çeyrek asırdır varlığını sürdürmektedir. Kendini Siyonist varlık hakkında medyayı yanıltmaya adamıştır. Bicom'un ortaya koyduğu en önemli gelişmelerden biri, İsrail için Büyük Çadır adlı bir konferans olarak başlayan We Believe in Israel (İsrail'e İnanıyoruz) idi. Bu konferans Siyonist rejimle yakın bir koordinasyon içindeydi ve Siyonist koloniden pek çok konuşmacı yer alıyordu.

2012'de başlatılan bir diğer önemli girişim de, aşırılık yanlısı Yesha konseyinin dış basın sözcüsü gibi yasadışı yerleşimlerin destekçileri de dahil olmak üzere, doğrudan Siyonist rejim tarafından desteklenen birçok kişinin Siyonist propaganda makalelerini yayınlayan Fathom dergisidir.

Bicom bugün hala iki yöneticisiyle "İsrail" lobisinin çekirdek bir parçası olarak yönetilmektedir. Ailesi Greenbrook endüstrilerini yöneten düşük profilli işadamı David Green'in önemli bir destekçi olduğu bildiriliyor. Aile, sömürge Hindistan'ında tütün ticareti yaparak para kazanmış ve Green'in amcalarından biri "İsrail" İşgal Güçlerinin kurucularından biri olmuştur.

İşgal altındaki Filistin'le bağlantıyı vurgulamak istercesine, diğer yönetici David Cohen, işgal altındaki kolonide bir ev adresi veriyor ve aynı zamanda sözde "İsrailli" bir kuruluşa para gönderen bir hayır kurumunun yöneticisi. Bicom'un arkasındaki en yüksek profilli kişi kurucusu Poju Zabludowicz, hem "İsrail" hem de İngiltere'de zenginler listesinin daimi bir üyesi olan Finlandiyalı bir iş adamı. 

Zabludowicz, İngiltere'deki Siyonist gökkubbenin önde gelen isimlerinden biri. Community Security Trust'a, United Jewish Israel Appeal'a (Siyonistlerin başlıca bağış toplayıcısıdır) danışmanlık yapmış ve "İsrail" yanlısı Jewish Leadership Council'in (JLC) mütevelli heyetinde yer almıştır.

Lobi izleme kuruluşu Spinwatch on yıl önce Bicom hakkında benim de yazarları arasında yer aldığım çığır açıcı bir rapor hazırladı. Raporun 2013 tarihli bölümünde Bicom ile Siyonist çevrenin geri kalanı arasındaki bazı bağlantıları özetleyen bir şema yer alıyordu. Bu rapor düzenli olarak bir şekilde uğursuzlukla ve masum Yahudi cemaat örgütlerine komplo iftirası atmakla suçlandı.

Ancak o zamanlar Siyonist hareketin sıkı bir koordinasyon içinde olduğu açıktı. JLC 2017 yıllık raporunda "İsrail'in Yahudi varlığımızdaki merkeziliğini kutlamak" başlığı altında bununla övünüyor. Temsilciler Kurulu, UJIA, Siyonist Federasyon ve BICOM ile "uygun toplumsal tepkileri ve eylemleri koordine edeceğini" söylüyor. Bu, Birleşik Krallık Siyonist hareketinin liderliğinin eylemlerini koordine ettiğini göstermektedir. YK, JLC ve Siyonist Federasyon'un 250'den fazla üyesi bulunmaktadır. Yani bu azımsanacak bir övünme değil.

Yirmi yılı aşkın bir süredir BICOM, Siyonist rejimle giderek daha doğrudan bağlantılı hale gelmiştir. İki direktörden birinin Companies House'da kolonide bir adres vermesinin yanı sıra aşağıdaki bağlantılar da mevcuttur. Şu anki Direktör Richard Pater, BICOM'a İsrail Başbakanlık Ofisi'nden katılmış ve yabancı basında propagandacı olarak çalışmıştır. İsrail İşgal Güçleri'nin zırhlı tugayında görev yapmış ve İkinci Lübnan Savaşı'na katılmıştır. BICOM için çalışırken aynı zamanda işgal güçlerinin yedek kuvvetlerinde görev yapmaya devam etmektedir.
 
BICOM'un üç aylık propaganda dergisi Fathom'un Editör Yardımcısı Calev Ben Dor aslında yerleşimci kolonisinde yaşıyor. BICOM'a katılmadan önce birkaç yıl Dışişleri Bakanlığı'nın Politika Planlama Bölümü'nde ve rejimle bağlantılı bir düşünce kuruluşu olan Reut Enstitüsü'nde çalıştı. 2005'te Siyonist varlığın bir yerleşimci kolonisti olmadan önce Londra'daki İsrail Büyükelçiliği'nde propaganda alanında çalışmıştır.
 
Ruth Fisher - Bağışçı İlişkileri ve Etkinlikler Müdürü daha önce Siyonist hareketin dört "ulusal kurumundan" biri olan Yahudi Ajansı'nda ve Doğu Kudüs'te aktif olarak etnik temizlik yapan Kudüs Vakfı'nda çalışmıştır. Ayrıca, iyi bağlantıları olan Siyonist bir hayırsever olan Sir Ronald Cohen tarafından yönetilen bir risk sermayesi şirketi olan APAX Partners'da da çalışmıştır. Ayrıca Bicom ile bir dizi İngiliz siyasi kurumu arasında da gidip gelmeler olmuştur. 

İşte bazı örnekler:

Kira Lewis, İşçi Partisi'nde iletişim ve dijital departmanlarında ve sağ kanat İşçi Partisi fraksiyonu Labour First'te çalışmıştır. Labour First katı Siyonist bir gruptur - aslında BICOM projesi We Believe in Israel'den Luke Akehurst üç yöneticiden biridir. Kendisi 2022'den bu yana İşçi Partili bir meclis üyesi ve aynı zamanda BICOM'da iletişim ortağıdır.

Bu arada Fathom'un editörü Alan Johnson, Birleşik Krallık'taki en Siyonist Troçkist grup olan İşçi Özgürlüğü İttifakı'nın eski bir üyesidir. Johnson ayrıca Democratiya'nın editörü, Labour Friends of Iraq'ın kurucu üyesi, Unite Against Terror ve Euston Manifesto'nun ortak yazarı ve Engage'in danışman editörü olmak üzere çeşitli Siyonist yanlısı gruplarla da çalışmıştır. Bicom'a katılmadan önce bir İngiliz istihbarat teşkilatı için danışmanlık yapmıştır. 

Bu durum belirsiz bir şekilde "Alan 2008-2010 yılları arasında Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı'nda çalıştı" şeklinde listelenmiştir. Aslında, İngiliz istihbarat aygıtının bir parçası olan Güvenlik ve Terörle Mücadele Ofisi'nin gizli bir propaganda kolu olan Araştırma, Bilgi ve İletişim Birimi'nde danışman olarak çalışmıştır. Oradayken "150 bin kelimelik bir iç rapor yazdı: 'İslamcı Sapma: İslamcıların giriş ve çıkış yolları üzerine 25 eski aşırılık yanlısı ile yapılan görüşmelere dayanan bir yaşam öyküsü çalışması." Başka bir deyişle Johnson bir İngiliz istihbarat operasyonuna dahil olmuştur. Bir diğer çalışan Sam Nurding ise daha önce Başbakan Tony Blair'in eski sözcüsü olan savaş suçlusu Alastair Campbell için hayalet yazarlık yapmıştı. Bu döner kapı bağlantıları Siyonistlerin İngiliz siyasetine sızdığının kanıtıdır. Ama sadece bunlar değil.

İngiltere'nin yayıncılık ve telekomünikasyon düzenleyicisi Ofcom'da üst düzey bir uygulama yöneticisi olan Chloe Gould daha önce Bicom'da staj yapmıştır. Elliot Keck Bicom'da çalıştıktan sonra Taxpayers Alliance'a katıldı. Bağımsız Okullar Müfettişliği Operasyon Direktörü John Timothy eski bir Bicom çalışanıydı. İngiliz Dışişleri Bakanlığı'nda masa başı memuru olan Jack Agnew daha önce Bicom'da staj yapmıştır. Eski BICOM çalışanlarının bu sayısız sızmalarından kaynaklanabilecek zararların belki de en açık göstergesi Luke Akehurst ve Ruth Smeeth örnekleridir.

Fanatik bir Siyonist olan Smeeth, 2005-2007 yılları arasında BICOM'da çalışmış ve Nestle için lobicilik yaptıktan sonra, halen yöneticisi olduğu Siyonist "antifaşist" grup Hope Not Hate'e katılmıştır. 2015-2019 yılları arasında İşçi Partisi milletvekilliği yapmış ve 2022 yılında Barones Anderson adını alarak Lordlar Kamarasına geçmiştir. 2020 yılında, CIA'in "yardımcısı" National Endowment for Democracy aracılığıyla bugüne kadar devam eden CIA sübvansiyonları geçmişine sahip "ifade özgürlüğü" dergisi Index on Censorship'in CEO'su olarak atandı. Smeeth, İsrail'in İşçi Dostları'nın bir destekçisi ve dilencisidir hatta resmi olarak Siyonist Yahudi İşçi Hareketi'nin Başkan Yardımcısıdır.

2023 yılının sonlarında İşçi Partisi lideri Keir Starmer tarafından Gölge Savunma Bakanı olarak atanması, Siyonist varlığın yeni kurulacak bir İşçi Partisi hükümetinde iyi konumlanmış bir varlığa sahip olabileceğinin bir göstergesidir. Fanatizm konusunda belki de Smeeth'e rakip olan, Yahudi olmayan kariyer Siyonisti Luke Akehurst, Bicom için ''israil'e İnanıyoruz'' projesinde tam zamanlı olarak çalışmaya devam ediyor. Mayıs 2024'te "uzun bıçaklar gecesi" olarak adlandırılan dönemde Filistin yanlısı adaylar acımasızca saf dışı bırakıldı ve "İsrail" yanlısı adaylar potansiyel olarak güvenli koltuklara paraşütle indirildi. Halihazırda İşçi Partisi Ulusal Yürütme Komitesi'nde Siyonist güçleri bir araya getiren güçlü bir konumda olan Akehurst, Kuzey Durham'da İşçi Partisi adayı olarak atandı.

Hiç kuşkunuz olmasın, daha geniş Siyonist hareket, İngiliz kamu yaşamının kilit unsurlarını Siyonist aşırılık yanlılarıyla kolonize etmek için kasıtlı bir strateji izlemektedir. Bazıları Luke Akehurst gibi Yahudi olmayan ama soykırım ideolojisini desteklemeyi kariyer haline getirmiş "kariyer Siyonistleri "dir. Bazıları "İsrail" gezileri de dahil olmak üzere teşviklerle işe alınırken, diğerleri Akehurst gibi ideolojik olarak o kadar taraftardır ki bu tür teşvikler konunun dışında kalabilir. Daha yaygın olarak, İngiliz kamu yaşamını sömürgeleştirmek üzere gönderilenler, çocukluklarının çok erken dönemlerinden itibaren beyinleri yıkanmış ve radikalleştirilmiş Yahudi Siyonistlerdir. Amaç, yerleşimci kolonisine karşı anlamlı bir eylemde bulunmayı zorlaştırmaktır.

Çeviri: YDH
 



Makaleler

Güncel