Pizişkiyan’dan Heniye’ye "topyekün destek" sözü

img
Pizişkiyan’dan Heniye’ye "topyekün destek" sözü YDH

İran cumhurbaşkanı, Hamas Siyasi Büro şefine bir mektup göndererek, İran'ın zafere ulaşana kadar Filistin halkına tam ve kapsamlı desteğini vurguladı.




YDH- İran Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan, Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Heniye'ye, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşı karşısında Filistinlilerin nihai zaferi konusunda güvence verdi.

Pizişkiyan bu açıklamaları, Filistin direniş hareketi liderinin daha önce İslam Cumhuriyeti'nin ikinci tur başkanlık oylamasındaki zaferini kutlamasına yanıt olarak çarşamba günü Haniye'ye gönderdiği bir mesajda yaptı.

Pizişkiyan şunları yazdı: "Filistin'in direnen halkının ve mazlumların himayesi altında, Gazze'nin tarihi kararlılığı ve Filistin direnişinin savaşçılarının devam eden savaştaki kahramanca gayretleriyle, zaferin ve ilahi vaadin sevgili Filistin'e verileceğinden eminim."

Pizişkiyan ayrıca, İslam Cumhuriyeti'nin mazlum Filistin ulusuna, "tüm idealleri ve haklarının gerçekleşmesine ve aziz Kudüs'ün İsrail işgalinden kurtarılmasına kadar" "topyekün destek" sözü verdi.

Pizişkiyan, bu desteğin İslam Devrimi'nin "yüce hedefleri" doğrultusunda ve İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu İmam Humeyni'nin idealleri ve İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei'nin direktifleri çerçevesinde olduğunu belirtti.