Hayfa’da “topyekün savaş” hazırlığı

img
Hayfa’da “topyekün savaş” hazırlığı YDH

İsrailli yetkililerin şu anda otopark inşa etme yöntemlerini tamamen değiştirdiklerini söyleyen Hayfa'nın belediye başkanı, buraların Hizbullah ile bir savaş durumunda uzun süreli konaklamalar için hazırlandığını söyledi.




YDH- İsrail basınında yer alan habere göre, işgal altındaki Hayfa'nın Belediye Başkanı Yona Yahav, Hizbullah ile kuzey cephesinde olası bir savaş için kentte yapılan hazırlıklara ve atılan adımlara değindi.

Gazze'deki Filistin direnişinin 7 Ekim 2023'te Aksa Tufanı Operasyonu'nu başlatmasının ardından Hizbullah, işgal altındaki Filistin sınırı boyunca İsrail mevzilerine ve yerleşimlerine yönelik askeri operasyonlarına başlamıştı.

Hizbullah, saldırılarının durması için İsrail'in Gazze’ye yönelik soykırımının bitmesini şart koşuyor.

El-Meyadin'in bildirdiğine göre, Hayfa Belediye Başkanı Yona Yahav bir radyo röportajında, İsrailli yetkililerin şu anda park alanlarını inşa etme yöntemlerini tamamen değiştirdiklerini ve Hizbullah’la bir savaş durumunda uzun süreli konaklamalar için hazırladıklarını söyledi.

İsrailli yetkili, yerleşimcilerin bu tür barınaklarda ve otoparklarda en az dört gün üst üste kalabilmeleri gerektiğini, bunun da tuvalet kurmak gibi uygun hazırlıklar gerektirdiğini belirtti.

Kuzeydeki savaş senaryosuyla ilgili olarak Yahav şunları söyledi: "Kuzey adına konuşamam ve orada neler olduğunu gerçekten bilmiyorum. Sanki kuzeydeki en büyük ve en önemli şehir biz değilmişiz gibi kimse bizi durum hakkında bilgilendirmiyor."

İsrail medyası geçtiğimiz günlerde Hizbullah'ın Lübnan'dan düzenlediği saldırılar nedeniyle el-Celil  bölgesinin %70'inden fazlasının zarar gördüğünü vurgularken, Kiryat Şmona'daki yerleşimcilerin yarısının Hizbullah'ın roket ateşi nedeniyle yerleşim yerlerine dönmeyi reddettiğini belirten haberler yayımlamıştı.

İsrail "Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü" (INSS) de hazırladığı bir raporunda Hizbullah'ın çok çeşitli ve kapsamlı silahlarının "İsrail'e ciddi zarar" verebileceğini açıklamıştı.