İsrail medyası: Kuzeyde tek kelime ile bir savaş sürüyor

img
İsrail medyası: Kuzeyde tek kelime ile bir savaş sürüyor YDH

İsrail Kanal 14'ün askeri işler muhabiri, resmi bir açıklama olmamasına rağmen işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki durumu savaş hali olarak tanımladı.




YDH- Beyrut'tan yayın yapan El-Meyadin'e göre, İsrail televizyonu Kanal 14, kuzeydeki durumun “savunulamaz” olduğunu belirtti.

İsrail medyası, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki İsrail yerleşimlerine yaklaşık 7 bin roketin yanı sıra yüzlerce tanksavar füzesi ve insansız hava aracının düştüğünü doğruladı.

İsrail Kanal 14'ün askeri işler muhabiri Hallel Biton Rosen, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki durumun, her ne kadar bu şekilde adlandırılmasa ve resmi bir açıklama yapılmasa da, “tek kelimeyle savaş” olduğunu söylüyor.

Rosen, ''İsraillilerin kuzeydeki yerleşimlere geri dönmesi, İsrail'in caydırıcılığının yeniden tesis edilmesi ya da Hizbullah'ın sınırdan uzaklaştırılması ya da silahsızlandırılması gibi bir ihtimal yok.'' dedi.

Askeri muhabir Rosen, kırmızı çizgilerle ilgili mevcut tartışmaların sadece “boş laf” olduğunu vurguladı.

İşgalcinin bu kabulü, Hizbullah'ın Çarşamba günü sabahın erken saatlerinde işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde bulunan İsrail'e ait Sa'ar ve Gesher HaZiv yerleşimlerini onlarca Grad tipi roketle vurmasının ardından geldi.

Hizbullah, Filistin halkını ve cesur direnişini desteklemek ve İsrail işgalinin Salı günü Lübnan'ın güneyindeki Umm al-Tout köyünde gerçekleştirdiği ve üç çocuğun ölümüne neden olan korkunç katliama yanıt olarak gerçekleştirildiğini açıkladı.

İsrail medyası operasyonlarla ilgili haberlerinde, İsrail'in güney Lübnan köylerine yönelik saldırılarına karşılık olarak Direniş grubunun daha önce gerçekleştirdiği dört saldırının ardından Hizbullah'ın aynı gece içinde kuzeye ikinci kez roket fırlattığına dikkat çekti.

Medya kuzey yerleşimlerindeki ortamı “sakin olmayan” bir ortam olarak tanımlarken, Nahariya ve çevresindeki yerleşimlerde sirenler gece 02:32'den itibaren “alışılmadık” bir şekilde çalmaya başladı.

Çarşamba günü erken saatlerde Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah Aşura dolayısıyla yaptığı anma konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı devam ettiği sürece Direniş'in Lübnan cephesindeki operasyonlarını durdurmayacağını vurguladı.

Nasrullah, İsrail rejimini tehdit ederek “Eğer tanklarınızla Lübnan'a ve Güney Lübnan'a gelirseniz, tank sıkıntısı çekmezsiniz çünkü artık hiç tankınız kalmayacak.” dedi. 

 



Makaleler

Güncel