İsrail ordusu Kuneytra'ya saldırıp, bir Suriyeliyi kaçırdı

img
İsrail ordusu Kuneytra'ya saldırıp, bir Suriyeliyi kaçırdı YDH

İsrail, Hizbullah'a karşı savaşın başladığı ekim ayından bu yana stratejik Golan bölgesinden onlarca Suriyeliyi kaçırarak alıkoydu.




YDH - Katar destekli muhalefet yanlısı Syria TV'nin haberine göre İsrail güçleri, cuma günü şafak vakti sınır ötesi bir baskınla bir Suriye vatandaşını Kuneytra kırsalındaki evinden kaçırdı.

Yerel kaynaklar 'üç zırhlı araçtan oluşan bir İsrail gücünün Kuneytra kırsalına girdiğini ve Ali Süleyman el-Asi'yi ez-Zarabya köyündeki evinden kaçırarak alıkoyduğunu' belirtti.

Katar rejimi tarafından finanse edilen İstanbul merkezli Syria TV, geçtiğimiz mayıs ayında iki Merkava tankı ve iki askeri buldozer eşliğinde onlarca İsrail askerinin sınırdan Suriye devletinin kontrolündeki Kuneytra'ya girdiğini de ekledi.

Siyonist rejim güçleri, sınırda yeni bir tampon bölge inşa etmek için ağaçları ve tarım arazilerini buldozerlerle yıktı.

İsrail, 1967'deki Altı Gün Savaşı sırasında Suriye'ye ait Golan Tepelerini işgal etmişti. Suriye, 1973'teki Ekim Savaşı'nda yıkılan Kuneytra kasabası da dahil olmak üzere Golan'ın bir kısmını geri kazandı.

Siyonist rejim, hem Lübnan'a hem de Suriye'ye bakan stratejik bölgenin geri kalanını işgal etmeye devam ediyor.

Syria TV, ayrıca İsrail ordusunun ekim ayında Gazze ve Lübnan sınırında savaşın başlamasından bu yana Kuneytra'nın kuzey ve güney kırsalına düzenlediği baskınlarda onlarca Suriyeli çiftçiyi kaçırdığını aktardı.

İsrail güçleri kaçırdıkları Suriyelileri sınır şeridi yakınlarındaki İsrail gözlem noktalarına götürüyor ve burada bölgede aktif olan Hizbullah hakkında sorguluyor.

Sorgulamalar tamamlandıktan sonra Suriyeliler, BM Barış Gücü güçleri aracılığıyla Kuneytra sınır kapısı üzerinden Suriye hükümetine teslim ediliyor.

Suriye hükümeti 2011 yılında başlayan savaş sırasında Kuneytra sınır bölgesinin kontrolünü kaybetmişti.