Pizişkiyan: Filistinliler direnişin bayraktarıdır

img
Pizişkiyan: Filistinliler direnişin bayraktarıdır YDH

İran cumhurbaşkanı, İslami Cihad Hareketi genel sekreterinin gönderdiği tebrik mesajına cevaben yaptığı açıklamada Filistin halkını direnişin “bayraktarı” olarak nitelendirdi.




YDH- İran Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan, İslam Cumhuriyeti'nin Filistinlilerle dayanışmasını dile getirerek, onları bu zor zamanlarda direnişin “bayraktarı” olarak nitelendirdi.

Press TV’nin bildirdiğine göre, Pizişkiyan, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale'nin İslam Cumhuriyeti'nin dokuzuncu cumhurbaşkanı olması dolayısıyla gönderdiği tebrik mesajına cevaben bu açıklamaları yaptı.

Pizişkiyan, “İran halkı ve hükümeti, merhum İmam Humeyni'nin öğretileri ve İslam Devrimi Lideri’nin direktifleri doğrultusunda Filistin halkının yanındadır” dedi.

“Kudüs'ün özgürleştirilmesi, Siyonist rejimin yıkılması ve temel haklarının elde edilmesi için verdikleri mücadeleyi destekliyoruz.” diye ekledi.

İran cumhurbaşkanı, İsrail'in barbarca saldırılarına maruz kalan mazlum Gazze halkının Allah'ın yardımıyla “olağanüstü bir direniş” gösterdiğini söyledi.

Filistin halkının tüm dünyada “direnişin ve zorluklar karşısında sabrın sembolü” olarak tanındığını kaydetti.

İsrail Ekim ayından bu yana Gazze'de çoğu kadın, çocuk ve genç olmak üzere 39 binden fazla Filistinliyi katletti.

Rejim, işgal altındaki topraklara yönelik Aksa Fırtınası Operasyonu'nun ardından ölüm, yıkım ve soykırım kampanyasını başlattı.

İsrail kıyı bölgesini neredeyse tamamen kuşatma altına alarak Filistin topraklarına gıda maddesi, ilaç, elektrik ve su akışını durma noktasına getirdi.