ABD'nin işgal üssü 24 saat içinde 3. kez saldırıya uğradı

img
ABD'nin işgal üssü 24 saat içinde 3. kez saldırıya uğradı YDH

ABD'nin Suriye'deki Koniko işgal üssünün 24 saat içinde 3. kez saldırıya uğradığı bildirildi.




YDH- El-Meyadin'e konuşan bir saha kaynağı, Suriye'deki ABD Koniko üssünün cumartesi akşamı birden fazla roketle hedef alındığını ve bunun 24 saatten kısa bir süre içinde üsse yapılan üçüncü saldırı olduğunu söyledi.

Söz konusu kaynak, Suriye'nin doğusundaki Deyr ez-Zor vilayetinde işgal altındaki Koniko gaz sahasında kurulan üssün bulunduğu yönden gelen patlama seslerinin yakın bölgelerden duyulduğunu da sözlerine ekledi.

ABD askeri helikopterlerinin ilin doğu kırsalına ve üssün yakınlarına sevk edilirken, ABD güçleri yakınlara işaret fişekleri fırlattığı bildirildi.

Koniko üssü, cuma günü geç saatlerde birkaç roketle hedef alındıktan kısa bir süre sonra cumartesi günü erken saatlerde de tek bir saldırıda beş roketle vurulmuştu.

Ayrıca, Pentagon'un iki insansız hava aracı kullanılarak gerçekleştirildiğini açıkladığı Irak'taki Ayn el-Esed ABD hava üssü de geçen hafta saldırıya uğramıştı.

Amerikalı düşünce kuruluşu Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW), ‘es-Sevriyyun’ (Devrimciler) adlı Iraklı bir grubun, Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü ve Suriye'deki Konico işgal üslerine yönelik saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini iddia etti.

ISW’ye göre, ‘es-Sevriyyun’ (Devrimciler)  grubu, ABD güçlerine ve İsrail'e karşı saldırı kampanyaları düzenleyen Irak'taki İslami Direniş ile bağlantılı.

ISW, grubun, saldırıların gerçekleştiği gün bir Telegram kanalı oluşturarak saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini bildirdi.

es-Sevriyyun (Devrimciler) ABD güçlerine yönelik saldırılarının ABD güçleri Irak'tan çekilene kadar devam edeceğini ve daha da gelişeceğini söyledi.

Irak'taki İslami Direniş saldırılarına Şubat 2024'te ara vermiş ancak koalisyon içindeki savaşçılar yakın zamanda ABD güçlerine yönelik saldırılarına devam etme tehdidinde bulunmuştu.

Irak Direnişi haziranın başlarında bir açıklama yaparak, Irak başbakanının, ABD askerlerinin çekilmesi için 40 gün içinde bir tarih belirlememesi halinde Irak'taki ABD güçlerine yönelik operasyonlarına tekrardan başlayacakları uyarısında bulunmuştu.