Suriye ve İran'dan Mecdel Şems katliamına kınama

img
Suriye ve İran'dan Mecdel Şems katliamına kınama YDH

Suriye ve İran, İsrail rejiminin işgali altındaki Golan Tepeleri'nde yer alan Mecdel Şems kasabasında yaptığı katliamdan dolayı kınadı.




YDH - Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, yaptığı açıklamada, İsrail rejiminin bölgedeki saldırganlığını sürdürmek için bahaneler uydurma girişimlerinin bir parçası olarak bu suçtan Hizbullah'ı sorumlu tuttuğunu söyledi.

Cumartesi günü Mecdel Şems kasabasındaki bir futbol sahasına düzenlenen roket saldırısında en az 12 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Bakanlık, "Bölgedeki durumu tırmandırma girişimlerinin bir parçası olarak, işgal varlığı cumartesi günü Mecdel Şems kasabasında iğrenç bir suç işledi ve ardından bu suçtan Lübnan direnişini sorumlu tuttu," ifadelerini kullandı.

Şam'ın Siyonist rejimin her gün yaşanan katliamlarını kınadığı ve bölgedeki durumun 'tehlikeli' bir şekilde tırmanmasından işgal varlığını sorumlu tuttuğu kaydedildi.

Açıklamada, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde yaşayan insanların on yıllardır Suriyeli Arap kimliklerinden vazgeçmeyi reddettikleri ve Mecdel Şems saldırısından Hizbullah'ı sorumlu tutan suçlama da dahil olmak üzere rejimin sahte suçlamalarına asla kanmayacakları vurgulandı.

Diğer yandan açıklamada, bu insanların işgalciye ve onun topraklarını ve kimliklerini ihlal eden saldırgan politikalarına karşı direnişin ayrılmaz bir parçası olduğu ve olmaya devam edeceği ifade edildi.

İran'dan rejime sert uyarı

Bunun yanı sıra İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Hizbullah ve bazı üst düzey Lübnanlı yetkililer saldırıdaki rejimin suçlamalarını açıkça reddederken, İsrai'in Mecdel Şems katliamını bir 'bahane' olarak kullandığını ve dünyanın dikkatini Gazze'deki savaş suçlarından uzaklaştırmak adına 'gerçekçi olmayan bir senaryo' uydurduğunu dile getirdi.

Press TV'nin aktardığına göre Kenani, "Gazze Şeridi'nde on ay süren toplu katliamların ve Filistinli çocuk ve kadınların katledilmesinin ardından, apartheid İsrail rejimi uydurma bir senaryoyla kamuoyunun ve dünyanın dikkatini Filistin'de işlediği geniş çaplı suçlardan uzaklaştırmaya çalışıyor," diye konuştu.

Kenani, “Siyonist rejim, Mecdel Şems olayı hakkında yorum yapmak ve hüküm vermek için en ufak bir ahlaki güvenilirlikten yoksundur ve rejimin başkalarına yönelik iddiaları dikkate alınmayacaktır," vurgusunu yaptı.

Ayrıca Kenani başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumu saldırgan Siyonist rejimin maceracılığına karşı Lübnan ve bölgenin istikrar ve güvenliğini desteklemeye çağırdı.

Siyonist rejimin herhangi bir aptalca hareketinin bölgeyi daha da istikrarsızlaştırabileceği uyarısında bulunan Kenani, İsrail'in böyle bir aptallığın öngörülemeyen sonuçlarından kesinlikle ve öncelikle sorumlu tutulacağını da sözlerine ekledi.

Aynı zamanda Kenani, ABD yönetimine İsrail'e kitle imha silahları sağlamayı ve Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki Filistinlilere karşı on aydır devam eden zulmün ardından suçlu başbakanı Benyamin Netanyahu'yu alkışlarla karşılamayı bırakmasını tavsiye etti.

Bunun yerine Kenani, Washington yönetimini uluslararası ve ahlaki görevlerini yerine getirmeye, dünya barışı ve güvenliği için harekete geçmeye çağırdı.



Makaleler

Güncel