Haaretz, Mecdel Şems katliamından sonraki senaryoları ele aldı

img
Haaretz, Mecdel Şems katliamından sonraki senaryoları ele aldı YDH

Haaretz gazetesi, Siyonist rejim Hizbullah'ın bir sonraki olası hamlelerini ölçmeye çalışırken Mecdel Şems'te yaşanan katliamın gerilimi yeni bir aşamaya taşıyacağı değerlendirmesini yaptı.




YDH - Haaretz gazetesi yazarı Amos Harel, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde yer alan Mecdel Şems kasabasında yaşanan katliamı ve etkilerini ele aldı.

Gazetede yer alan makalede, "Başbakan Benyamin Netanyahu'nun pazar günü İsrail'e dönmesinin ardından, Golan Tepeleri'nde Mecdel' Şems'teki füze saldırısına verilecek yanıt tartışılmaya başlandı. Olay İsrail ordusunun güçlü bir karşılık vermesini gerektiriyor," iddiasına yer verildi.

Yaşananların gerilimi bir öte adıma taşıyacağına işaret edilen makalede, "İsrail'le bir yıpratma savaşı İran'ın yararına olsa da topyekûn bir savaş öyle olmayabilir. ABD, özellikle başkanlık seçimleri öncesinde bölgesel bir çatışmayı önlemek için İsrail'e Lübnan'da sert bir karşılık vermekten kaçınması yönünde baskı yapıyor," denildi.

Lübnan sınırındaki durumun Gazze savaşı ve esir takası müzakereleriyle ilgili olduğu kaydedilen makalede, "Hamas lideri Yahya Sinvar, Hizbullah ve İran'ın da dahil olacağı bölgesel bir savaşı beklemeyi tercih edebilir. Netanyahu'nun müzakereler konusundaki sertleşen tutumu Hamas'la bir anlaşmayı olası kılmıyor," ifadeleri kullanıldı.

Siyonist rejimin sert söylemlerine rağmen askeri eylemlerinde sınırlamaların olduğu belirtilen makalede, "Bazıları Lübnan'ın sivil altyapısının bombalanmasını öneriyor ancak Lübnan hükümeti Hizbullah'ı kontrol edemediği için bu etkisiz kalıyor," yorumu yapıldı.

Makalede, "Dürzi cemaatinin bağlılıkları İsrail ile Suriye arasında bölünmüş durumda. Dürzilere karşı ayrımcı yasaları destekleyen sağcı politikacılar, kurbanların cenazelerini siyasi kazanç için istismar etti," vurgusu yapıldı.



Makaleler

Güncel