Direniş Ekseni Cephesi (28 Temmuz)

img
Direniş Ekseni Cephesi (28 Temmuz) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 28 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 28 Temmuz'daki operasyonları:

Kudüs Tugayları savaşçılarıyla ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusundaki ilerleme ekseninde bir İsrail askerini ‘Gul’ tüfeğiyle vurdu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusundaki Beni Süheyla'da iki İsrail askerini keskin nişancı tüfeğiyle vurdu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan Tel el-Sultan'daki el-Hüsam Kulesi yakınlarında İsrail ordusuna ait bir “Tiger” asker taşıyıcısını ‘Kırmızı Ok’ güdümlü füzeyle hedef aldı.

Gazze Şehri'ndeki Tel el-Hava mahallesinin güneyinde bir grup İsrail askerini havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki es-Selam mahallesinde anti-personel “Radiye” patlayıcı cihazıyla bir İsrail piyade istihkam kuvvetini hedef aldı.

Gazze Şehri'ndeki es-Sabra mahallesinin güneyindeki Üniversite kampüsünün batısındaki istila bölgesindeki bir İsrail askeri komuta ve kontrol merkezini birkaç havan topuyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Cuhr ed-Dik bölgesini işgal eden İsrail askeri güçlerini birkaç havan topuyla hedef aldı.

Gazze Şehri'nin güneyindeki Tel el-Hava mahallesinde bulunan el-Beraa bin Azib Camii civarında İsrail ordusuna ait bir “Tiger” askeri taşıyıcı Yasin 105 roketiyle hedef alındı.

Gazze Şehri'nin güneyindeki Tel el-Hava mahallesindeki el-Beraa bin Azib Camii civarında bir binanın içinde tahkim edilmiş bir İsrail askeri gücünü anti-personel mermisi ile hedef aldı.

İsrail ordusunun “Netzarim” eksenindeki komuta ve kontrol odaları 114 mm'lik kısa menzilli Recum roketleriyle hedef alındı.

Gazze Şehri'nin güneyindeki Tel el-Hava mahallesindeki el-Beraa bin Azib Camii çevresinde bir İsrail piyade kuvvetini “Radiye” anti-personel patlayıcı ile hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 28 Temmuz'daki operasyonları:

Bir İsrail askeri Merkava tankını tandem mermiyle hedef aldı ve Gazze Şehri'nin güneybatısındaki Tel el-Hava mahallesindeki Nil Okulu yakınlarında bir İsrail piyade gücüyle şiddetli çatışmalara girdi.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deyr el-Belah'ın güneyinde bulunan “Rim” salonunun çevresini işgal eden bir grup İsrail askerini ve askeri aracını 60 kalibrelik havan toplarıyla hedef aldı.

Han Yunus'un doğusundaki ilerleme ekseninde ez-Zene bölgesi üzerinde alçak irtifada uçarken bir İsrail askeri helikopterini makineli tüfekle yaylım ateşine tuttu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusundaki Beni Süheyl mezarlığında İsrail güçleri ve askeri araçlarından oluşan bir topluluğu düzenli havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyinde, Han Yunus'un doğusundaki ez-Zene bölgesinde bir İsrail askeri vincini ve çevresini ağır havan toplarıyla hedef aldı.

“Netzarim” eksenindeki Ebu Ureyban Sitesinde İsrail kuvvetleri ve askeri araçlarından oluşan bir topluluğu havan mermileri ve 107 mm roketlerle hedef aldı.

“Sderot” ve Gazze zarfındaki yerleşim yerlerini roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

“Nahal Oz” kibbutzunu ve askeri bölgesini ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 28 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şehri'ndeki Tel el-Hava mahallesinin güneyindeki ilerleme ekseninde İsrail güçleriyle uygun silahlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Gazze Şehri'ndeki Tel el-Hava mahallesinde bulunan el-Beraa Camii yakınlarında toplanan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını 60 kalibrelik havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şehri'nin güneyindeki Üniversite kampüsünün civarındaki İsrail askerlerine ve askeri araçlarına havan topu yağdırdı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda yer alan Kültür Merkezi çevresinde toplanan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını 60 mm'lik standart havan toplarıyla hedef aldı.

Şehit Abdulkadir el-Hüseyni Tugayları'nın 28 Temmuz'daki operasyonları:

 “Netzarim” eksenindeki Ebu Ureyban bölgesindeki İsrail askerlerini 107 mm'lik roketlerle hedef aldı.

Fırtına Güçleri'nin 28 Temmuz'daki operasyonları:

Refah geçiş kapısı ve çevresinde konuşlu İsrail askerleri ve askeri araçları çok sayıda havan topu ile hedef alındı.

Hizbullah'ın 28 Temmuz'daki operasyonları:

El-Menara Yerleşimindeki İsrail askerleri uygun silahlarla hedef alındı.

Ştula yerleşimindeki İsrail askerleri uygun silahlarla hedef alındı.