Suriye İsrail'in Mecdel Şems saldırısını kınadı

img
Suriye İsrail'in Mecdel Şems saldırısını kınadı YDH

Suriye Dışişleri Bakanlığı İsrail'in eylemlerini kınadı ve devam eden saldırılar nedeniyle bölge çapında olası bir tırmanma konusunda uyarıda bulundu.




YDH- El-Meyadin, SANA'nın Pazar günü geçtiği haberi aktardı.

Habere göre, göre Suriye hükümeti, Cumartesi günü Mecdel Şems'te yaşanan vahşi katliamdan İsrail'i sorumlu tutuyor.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamaya göre İsrail'in eylemleri, İsrail rejiminin günlük saldırılarını meşrulaştırma aracı olarak Lübnan Direnişini günah keçisi ilan ederek bölgedeki gerilimi tırmandırma girişimidir.

Açıklamada, “Bölgedeki durumu tırmandırma girişimlerinin bir parçası olarak, İsrail işgal varlığı Cumartesi günü Mecdel Şems kasabasında iğrenç bir suç işledi ve ardından bu suçtan Lübnan Ulusal Direnişini sorumlu tuttu” denildi.

Açıklamada ayrıca İsrail rejimi tarafından işlenen sistematik saldırılar kınandı ve olayların mevcut hızının bölge çapında bir tırmanışı tetikleyeceği uyarısında bulunuldu.

Suriye ayrıca işgal altındaki Golan'da on yıllardır Suriyeli kimliğini korumaya çalışan halkın İsrail'in günah keçisi ilan etme stratejilerine aldanmayacağını bir kez daha teyit etti.

Açıklamada Suriye'nin Golan sakinlerinin, işgalciye ve onun topraklarını ve kimliklerini ihlal eden saldırgan politikalarına karşı direnişin ayrılmaz bir parçası olmaya devam ettiği belirtildi.

Cumartesi günü İsrail'e ait bir Demir Kubbe füzesi tamamen Dürzi Suriyelilerden oluşan kasabadaki bir çocuk parkını vurarak aralarında çocukların da bulunduğu en az 12 sivili öldürdü ve en az bir düzine sivili de yaraladı.

İsrail suçu Hizbullah'a atmakta gecikmedi ve Lübnanlı grubun kasabayı bir ‘İran roketiyle’ hedef aldığını iddia etti.

Dün gece Mecdel Şems sakinleri İsrail saldırısının kurbanları için bir cenaze töreni düzenledi.

İsrail Kanal 13, Mecdel Şems sakinlerinin cenazeye katılan Başbakan Benyamin Netanyahu'nun Likud partisi üyelerine saldırdığını bildirdi.

Bu arada İsrail haber sitesi Walla, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in kasabaya gelişinde ret ve protestolarla karşılandığını belirtti. 



Makaleler

Güncel