Beyrut'taki büyükelçilikler tahliye planları yapıyor

img
Beyrut'taki büyükelçilikler tahliye planları yapıyor YDH

Yabancı ülkelerin Beyrut'taki büyükelçilikleri, Mecdel Şems katliamının ardından ülkeden sivilleri tahliye etme planları yaptıklarını bildirdi.




YDH - Yabancı ülkelerin Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki büyükelçilikleri, Siyonist rejimin Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems'te yaşanan katliamdan sonra Hizbullah'ı hedef alacağı beklentisiyle ülkedeki sivilleri tahliye etmeyi planladıklarını söyledi.

Güvenlik yetkilileri, el-Ahbar gazetesine verdikleri demeçte, "Bu, daha önce hiç bu kadar yüksek alarm durumuna geçmemiş olan Amerikalıların davranışlarına yansıyan tehlikeli bir durum," ifadelerini kullandı.

Pazartesi günü bazı havayolu şirketleri, kente saldırı olabileceği endişesiyle Beyrut havaalanına gidiş ve dönüş uçuşlarını iptal etmişti.

Lübnan Genelkurmay Başkanı Joseph Avn, birliklerinin BM barış gücü UNIFIL ile koordineli olarak ülkenin güneyinde konuşlandığını duyurdu.

Avn, "Saldırıları durdurmak ve kalıcı bir ateşkes sağlamak için çabalar devam ediyor," ifadelerini kullandı.

Bu arada Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, ülkesinin savaş istemediğini ancak herhangi bir saldırıyı da kabul etmeyeceğini vurguladı.

Berri, ABD Başkanı Joe Biden'ın Lübnanlılara itidal çağrısında bulunan özel temsilcisi Amos Hochstein ile görüştü. 

Lübnan Başbakanı Necip Mikati'yi de arayan İngiltere Dışişleri Bakanı David Lami, gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için tüm tarafların itidal göstermesi gerektiğini ifade etti.  



Makaleler

Güncel