Ayetullah Hamenei Direniş liderleri ile bir araya geldi

img
Ayetullah Hamenei Direniş liderleri ile bir araya geldi YDH

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei, Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri ve Hamas Siyasi Büro başkanı ile bir araya geldi.




YDH- Press TV’nin bildirdiğine göre, İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei bugün Tahran'da Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye ve Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nehhale’yi kabul etti.

Ayetullah Hamenei, yaptığı görüşmede mazlum Gazze halkının benzeri görülmemiş duruşu ve direnişinden övgüyle bahsetti.

“Bugün, İslam'ın en yüce bayrağı Filistin ulusunun ve Gazze halkının elindedir ve direniş sayesinde İslam'ın daha fazla tanıtılması için zemin sağlanmıştır” diyen Ayetullah Hamenei, “Mevcut noktada İslam'a yönelik artan eğilim, Filistin ulusunun ve Gazze halkının direnişinin ihtişamını ve büyüklüğünü göstermektedir.” diye ekledi.

Ayetullah Hamenei ayrıca, Gazze ve Batı Şeria halkını direnişin zaferinin arkasındaki “ana unsurlar” olarak tanımladı. “İlahi yardımın” Filistinlilerin ve direniş güçlerinin yanında olmasını diledi.

Hamas lideri İsmail Heniye de İran'ın Filistin'i ve direniş hareketini destekleyen güçlü tutumunu övdü.

Heniye, İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik soykırım savaşının 300 gün sonra kritik ve tarihi bir aşamaya ulaştığını, Filistin halkı ve direniş savaşçılarının İsrail'e karşı kahramanlıklarını ve zaferlerini ortaya koymaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Nehhale ayrıca, Hamas ve İslami Cihad liderlerinin toplantıda bulunmasının Filistinli direniş güçleri arasındaki birliğin sembolik bir işareti olduğunu söyledi.

Bu birlikteliğin bölgedeki direniş cepheleri arasındaki işbirliğini en iyi duruma getirdiğini kaydetti.