Hamas ve FHKC'den ortak açıklama

img
Hamas ve FHKC'den ortak açıklama YDH

Hamas ve FHKC, Batı Şeria ve Kudüs'ü işgale karşı direnişi tırmandırmaya çağırdı.




YDH - Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHCK), Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye'ye yönelik suikastın ardından ortak açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Saldırganlığın durdurulması, işgalin geri çekilmesi ve kuşatmanın kırılması halkımız için ulusal önceliklerdir. (Savaşın ertesi günü) olarak adlandırılan gün, Filistin halkının, yaşam güçlerinin ve direnişinin günüdür," denildi.

Direnişin halkın bağımsız kararına zarar verecek projeleri dayatma girişimlerine, tıpkı Siyonist işgale karşı çıkıldığı gibi karşı çıkılacağına işaret edilen açıklamada, "Milliyeti ne olursa olsun her türlü güç işgalci güç olarak kabul edilecek ve aynı kaderi paylaşacaktır," ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca Batı Şeria ve Kudüs'e başkaldırı çağrısı yapılarak "İşgal altındaki iç bölgelerdeki, Batı Şeria'daki ve Kudüs'teki halkımızı işgale karşı çatışmayı ve direnişi tırmandırmaya, onun suç projelerine ve suç çetelerine karşı koymaya çağırıyoruz," vurgusuna yer verildi.

Açıklamada, "Soykırım savaşı, işgalcinin bozulan imajını ya da yiğit direnişimizin kahramanlarının ayakları altında parçalanan caydırıcı gücünü geri getirmeyecektir," değerlendirmesi yapıldı.

Ramallah yönetimi ve uzman kurumlarına, kasıtlı ya da kasıtsız olarak işgale alet olmaya cüret eden herkese demir yumrukla saldırmaya çağrısı yapılan açıklamada şöyle devam edildi:

"Halkımızın aşiretlerini ve ailelerini, yasaların uygulanması, asayişin sağlanması ve asi ve kanun tanımazların caydırılması konusunda hükümete ve güvenlik birimlerine destek vermeye devam etmeye çağırıyoruz. Filistin Kurtuluş Örgütü'nün ve Filistin siyasi sisteminin reforme edilmesi ve geliştirilmesi, en son Çin'de olmak üzere tüm örgütlerin üzerinde mutabık kaldığı acil bir milli çıkardır."

Bunun tüm Filistinlilerin ve onların yaşayan güçlerinin katılımını sağlayarak halkın kurtuluş, hürriyet ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına dönük umut ve özlemlerini gerçekleştirebileceğine dikkat çekilen açıklamada, "Halkımızı, ulusumuzu ve dünyanın hür halklarını 3 Ağustos'u halkımız ve cesur tutsaklarımız için küresel bir kitlesel destek günü olarak görmeye çağırıyoruz," ifadesine yer verildi.