Filistin Direnişi: Suçlar cezasız kalmayacak

img
Filistin Direnişi: Suçlar cezasız kalmayacak YDH

Filistinli gruplar, Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şukur'un İsrail tarafından öldürülmesinin ardından yayımladıkları mesajlarda Siyonist rejimin cezalandırılacağını ve direnişin devam edeceğini vurguladılar.




YDH- Hamas, İsrail rejiminin Lübnan direniş hareketi Hizbullah'ın üst düzey bir komutanını öldürmesini şiddetle kınadı ve bu vahşete rağmen bölgesel direniş güçlerinin yoluna devam edeceği sözünü verdi.

Hamas direniş hareketinin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bugün, Kudüs yolunda şehit düşen Seyyid Muhsin olarak da bilinen üst düzey Hizbullah komutanı Fuad Ali Şukur'un şehadeti nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı.

Grup, Şükr'ün şehadeti dolayısıyla Lübnan direnişine "en derin taziyelerini ve başsağlığı dileklerini" iletti.

İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın taziye mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Allah'ın yakın zaferine duyulan en yüksek iftihar, izzet ve güven işaretleriyle, Lübnan İslami Direnişi’nin büyük liderinin yasını tutuyor:

Büyük cihad komutanı Seyyid Fuad Ali Şukur (Seyyid Muhsin) dün, yani 30 Temmuz Salı günü, Beyrut'un güney banliyösünde Siyonistlerin hain bombalaması sonucu gerçekleşen suikastın ardından Kudüs yolunda şehit oldu.

Kassam Tugayları, şehid ‘Seyyid Muhsin’in Filistin halkını ve onun Mescid-i Aksa Tufan Savaşı sırasındaki direnişini desteklemedeki merkezi rolünü ve uzun yıllar boyunca Siyonist işgale karşı direniş cephesinin inşa edilmesindeki önemli rolünü övüyor.

Bu bir cihaddır, ya zaferdir ya şehadettir.”

İslami Cihad: Lübnan Direnişi düşmanı engelliyor

Filistin İslami Cihad Hareketi, Komutan Fuad Şukur'un şehadeti dolayısıyla Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın yanı sıra "hareketin kadrolarına, destekçilerine ve şehitlerin ailelerine" en derin taziyelerini ve tebriklerini iletti.

Direniş hareketi Lübnan halkına ve şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua etti.

İslami Cİhad yaptığı açıklamada, Lübnan'ın ve Direniş'in "düşmanı engelleme ve caydırma" kabiliyetine sahip olduğuna ve "liderlerin öldürülmesinin direnişi ve onun tüm cephelerdeki direncini güçlendirdiğine" olan inancını dile getirdi.

İslami Cihad, her türlü Siyonist saldırganlık karşısında Lübnan ve halkıyla dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Nasır Selahaddin Tugayları: Lübnan tarih yazıyor

Halk Direniş Komitelerinin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları, Kudüs yolunda şehit olan Fuat Şukur'un yasını tuttu.

Seyyid Hasan Nasrallah'ı ve "İslami Direniş’in tüm mücahitlerini ve Hizbullah liderliğini bu mübarek şehadetten dolayı" tebrik eden tugaylar, ailesine ve Lübnan halkına başsağlığı diledi.

Açıklamalarında Lübnan'daki İslami Direniş'in "kararlılığı ve fedakârlıklarıyla İslam dünyası için yeni bir tarih yazdığını, bunu liderlerinin ve savaşçılarının kanlarıyla yazdığını, bedelini canlarıyla isteyerek ve sadakatle ödediklerini, Allah'ın izniyle onurlu sonuçları olacak yeni denklemler kurduklarını" vurguladılar.

Tugaylar, işgalin Filistin ve Lübnan'da Direniş liderlerine karşı işlediği "büyük suçun bedelini ağır ödeyeceğini" ve tüm cephelerde ve tüm savaş alanlarında "direniş savaşçılarının ve Direniş Ekseni’nin kahramanlarının ellerinde korkunç sonuçlarla karşılaşacağını" belirtti.

Nasır Selahaddin Tugayları, "Büyük şehit komutan Seyyid Muhsin'in ve ulusumuzun tüm şehitlerinin kanı, düşmanın liderlerini ve yerleşimcilerini yakacak bir ateş görevi görecektir" diyerek sözlerini tamamladılar.

Mücahitler Hareketi: Suikastlar kararlılığı zayıflatmaz

Filistin Mücahitler Hareketi, komutanın şehadeti dolayısıyla Hizbullah'a ve Lübnan halkına en derin taziyelerini sunarak, "uzun cihat yolculuğunu, fedakârlıklarını, direnişteki ve Siyonist düşmanla yüzleşmedeki önemli rolünü", özellikle de "Gazze'deki cesur Filistin halkına destek için Lübnan'daki direniş savaşçılarının" verdiği mücadeleyi hatırlattı.

Hareket, aralarında Seyyid Muhsin ve şehit lider İsmail Haniye'nin de bulunduğu "hain Siyonist füzelere kurban giden büyük şahsiyetleri", "Kudüs'ü savunma savaşında savaşçıların ve İslam dünyasının onurlu insanlarının kanları birbirine karışırken" uğurladığını kaydetti.

Açıklamada, suikastların "kararlılığı ya da direnişin iradesini kırmayacağı ve Siyonist düşmanın caydırıcılığını ve prestijini geri getirmeyeceği" belirtildi.

Mücahitler, işgalcinin işlediği korkakça suçların "direnişin ve yiğit destek cephelerinin kararlılığı ve cihadı karşısında başarısızlığını ve acizliğini yansıttığını" belirtti.

Hareket, işgalin "Filistin halkına karşı işlediği sürekli suçların cezasını çekeceğine ve cezanın suçla eşleşeceğine" olan inancının tam olduğunu ifade ederek, "Filistin halkının şehitlerinin kanının şanlı bir zafer yaratacağını ve gaspçı Siyonist varlığın ulusun bedeninden kovulmasını hızlandıracağını" sözlerine ekledi.

FHKC: Suikastlar sadece kararlılığı artırır

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Lübnan, Filistin ve halkının davaları için "kararlı bir direnişçi olarak hayatını adayan" ve Aksa Tufanı Operasyonu'nda "düşmanın yorulmasına" önemli katkılarda bulunan şehit Şukur'un yasını tuttu.

FHKC’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Beyrut'ta korkak Siyonist suikast sonucu şehit düşen Hizbullah'ın üst düzey lideri Fuad Şukur'un yasını tutuyoruz. Bu saf kan boşuna olmayacak; suikastlar, Hizbullah'ın ve direniş gruplarının gücünü artıracak.

Ömrünü Lübnan, Filistin ve halkının meselelerinin yiğit bir direniş savaşçısı olarak geçiren, özellikle Mescid-i Aksa Tufanı'nda düşmanın yorulmasına katkıda bulunan bu büyük liderin şehadeti, Lübnan için büyük bir kayıptır. Direniş Ekseni'nin, Filistin halkının ve Filistin direniş güçlerinin Hizbullah ile tam dayanışma içinde olduklarını ve Siyonist düşmana karşı tek siperde ve birlik olduklarını beyan ediyoruz.

Lübnan'da, Filistin'de ve herhangi bir çatışma alanında direniş liderlerine suikast düzenleme politikasının başarısızlıkla sonuçlandığı kanıtlanmıştır. Bu politika, düşmanın iflas durumunu ve herhangi bir alanda tek bir başarı elde edememesini, düşmanı her düzeyde yormaya devam eden çeşitli cephelerdeki direniş saldırılarını durdurma yeteneğinden yoksun olduğunu, aynı zamanda Amerika'nın bu suikast operasyonlarına doğrudan dahil olduğunu ve Siyonist düşmana bu korkakça operasyonları gerçekleştirmesi için Amerika'nın yeşil ışık yaktığını da ortaya koyuyor.

Halkımızı ve dünyanın özgür halklarını direnişin etrafında birleşmeye, bu cani düşman karşısında ezilen halklarla ve yiğit direnişle dayanışma içinde seslerini yükseltmeye ve ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Bu dünyanın her yerinde cani düşmana karşı Arap partilerinin ve güçlerinin, halklarımızın ve ulusumuzun kaderi konusunda bu kaçınılmaz yüzleşmedeki rol ve görevlerinde ayağa kalkmalarının gerekliliğini vurguluyoruz.

Şehit lider Seyyid Muhsin'in (Fuad Şukur), şehit lider İsmail Haniye'nin ve tüm şehitlerin kanı, direnişin ateşini harlıyor ve direniş güçleri, korkak Siyonist düşmana yönelik saldırıları tırmandırmakta ısrar ediyor.”

FDKC: Suçlar cezasız kalmayacak

Filistin'in Kurtuluşu için Demokratik Cephe (FDKC), Komutan Fuad Şukur'un ölümünün yasını tutarak, suikastı "açık bir meydan okuma" ve "bölgedeki savaş ateşini tutuşturmaya yönelik açık bir hazırlık" olarak değerlendirdi.

FDKC, işgalcinin bu tür eylemlerin kendisini "içine sürüklediği" siyasi ve askeri krizlerden kurtaracağına inandığını ve bölgeyi "Gazze Şeridi'nde bir soykırım savaşına ve Güney Lübnan ile topraklarının çeşitli bölümlerini etkileyen saldırgan bir savaşa" sürüklediğini vurguladı.

FDKC yaptığı açıklamada "Lübnan ulusal direnişinin ve Hizbullah'ın seçkin ve kıdemli liderlerinden birini" hedef alan suikastın "bu önemli olayın büyüklüğüyle orantılı bir şekilde hesapsız kalmayacağını" belirtti.