Amerikan ve İngiliz büyükelçiliklerinden Lübnan için seyahat uyarısı

img
Amerikan ve İngiliz büyükelçiliklerinden Lübnan için seyahat uyarısı YDH

Amerikan ve İngiliz büyükelçilikleri, bölgede gerilimin yükselmesi nedeniyle Lübnan için peş peşe seyahat uyarıları verdi.




YDH - ABD ve İngiltere'nin Lübnan büyükelçilikleri, vatandaşlarına bölgede savaşın tırmanması halinde Lübnan'ı terk etmeleri çağrısında bulunan mesajlar ve tavsiyeler yayımladı.

Daha önce İsrailli yetkililer, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde yer alan Mecdel Şems'teki saldırıdan direniş örgütlerini sorumlu tutarak Hizbullah'a saldırma niyetinde olduğunu bildirmişti.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Lübnan'dan ayrılmak isteyenleri, uçuş hemen kalkmasa ya da ilk tercih ettikleri rotayı takip etmese bile, kendilerine uygun olan herhangi bir uçuş için rezervasyon yaptırmaya teşvik ediyoruz," ifadelerine yer verildi.

Elçilik, ayrıca 'bir acil durum planı hazırlanmasını' tavsiye ederek pek çok havayolu şirketinin Lübnan'a uçuşlarını askıya aldığını ya da iptal ettiğini vurguladı.

Daha önce de Fransa, Almanya, Norveç, Hindistan, Azerbaycan ve diğer ülkelerin yetkilileri Lübnan'a seyahat etmekten kaçınılmasını tavsiye etmişti.

İsveç de ülkedeki büyükelçiliğini geçici olarak kapattı ve personelini Kıbrıs'a gitmeye çağırdı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Lübnan'a seyahat etmekten kaçınma tavsiyesi verdi.



Makaleler

Güncel