İsrailli yetkili: Hizbullah saldırıları giderek daha ölümcül hale geliyor

img
İsrailli yetkili: Hizbullah saldırıları giderek daha ölümcül hale geliyor YDH

Hizbullah'ın, İsrail'in Lübnan'ın güney bölgesindeki Maarub kasabasına yönelik saldırısına karşılık olarak Nehariya'dan Krayot'a kadar olan bölgeye roket yağdırdığı bildirildi.




YDH- El-Meyadin'in haberine göre, gece yarısını bir saat geçe, İsrail işgal güçlerinin Lübnan'ın kuzey cephesinde azami hazırlık ilan etmesine rağmen sirenler çaldı ve Nehariya'dan Krayot bölgesine kadar onlarca patlama sesi duyuldu.

El-Meyadin'in güney Lübnan'daki muhabiri Lübnan'dan el-Celil'in batısına doğru bir füze salvosu fırlatıldığını bildirdi.

İşgal altındaki Filistin'in kuzeyinde onlarca roketin doğrudan etkisini gösteren çok sayıda videonun ortaya çıkmasının ardından Lübnan İslami Direnişi operasyonu üstlendi.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, ilk kez 12 Ağustos'ta gerçekleştirilen operasyonda Katyuşa roketleri kullanılarak işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Ga'aton'da bulunan 146. Tugay'ın yeni karargahının hedef alındığı kaydedildi.

Bu eylem, İsrail'in güney Lübnan'a, özellikle de Maaroub kasabasına düzenlediği ve önemli kayıpların yaşandığı saldırılara bir yanıt olarak nitelendirildi.

İsrail'deki Yukarı Celile Konseyi Başkanı Giora Zaltz, Cumartesi günü Hizbullah'ın Kuzey Cephesi boyunca ölümcül operasyonlarını yoğunlaştırdığını ve bölgede artan güvensizlikle ilgili endişeleri arttırdığını bildirdi.

Zaltz, Hizbullah'ın her gün insansız hava aracı ve roket saldırılarının uyarı sirenlerini tetiklediği İsrail işgali altındaki kuzey topraklarında durumun giderek kötüleştiğini vurguladı.

KAN'a verdiği röportajda Zaltz, Başbakan Benyamin Netanyahu hükümetini kuzeydeki politikaları nedeniyle eleştirdi.

Evlerin büyük ölçüde yıkıldığını, yaygın yangınlar çıktığını ve askerler ile yerleşimciler arasında önemli kayıplar olduğunu kaydetti. 

Röportajda Zaltz şunu söyledi:

''Netanyahu hükümeti geçtiğimiz haftalarda kuzey sınırlarında Hizbullah adında bir düşman olduğunu keşfetti ve Beyrut'un güney banliyösünde komutan Fuad Şukur'un öldürülmesine karşılık olarak Hizbullah'ın vereceği yanıtı bekliyor.''

Kuzeydeki sağlık, bankacılık ve eğitim sektörlerinin artık işlevsiz olduğunu vurgulayan yetkili, İsrail hükümetinin stratejisinde radikal bir değişikliğe gitmesi çağrısında bulunarak tahliye edilen yerleşimcilerin sömürge karakollarına geri dönmesini istedi.