İsrail: Hizbullah'ın Rıdvan Tugayı'nın sınırı geçecek gücü var

img
İsrail: Hizbullah'ın Rıdvan Tugayı'nın sınırı geçecek gücü var YDH

İsrail basınına konuşan yetkililer, "Hizbullah'ın İsrail topraklarına bir manga savaşçı sızdırmak için eğitim almadığını düşünenler yanılıyor," dedi.




YDH - Siyonist rejim, Direniş Ekseni'nin cevabını beklerken işgal ordusunun Kuzey Komutanlığı'ndaki subaylar, kuzey sınırındaki yerleşimlere karadan sızma tehdidinin devam ettiği konusunda uyardı.

Subaylara göre, sanılanın aksine Hizbullah'ın Radvan Tugayı, bir yerleşime ya da askeri karakola sızma çabaları da dahil olmak üzere, sınırda hala organize bir saldırı başlatma kapasitesine sahip.

Jerusalem Post gazetesine konuşan adı belirtilmeyen bir subay, "Hizbullah bunu neden henüz yapmadı? Çünkü yapmamayı tercih ettiler. Fakat Hizbullah'ın İsrail topraklarına bir manga asker sızdırmak için eğitim almadığını düşünen herkes yanılıyor," diye konuştu.

Subay, "Herkes için geçerli olan varsayım, Hizbullah'ın sızma yapabileceği, bir yerleşime ya da sınırdaki bir ordu karakoluna bayrak dikebileceği ve birkaç binayı yakabileceği olmalıdır. Böyle bir eylem tüm bölgeyi etkileyebilir ve bölge sakinlerini terörize edebilir," diye ekledi.

Subaylara göre geçtiğimiz ay, Hizbullah'ın İsrail ordusu ile çatışmaya hazırlanmak amacıyla sınır bölgesinde keşifçiler ve Rıdvan Tugayı'nın ileri kuvvetlerini bulundurmaya devam ettiğini kanıtladı.