Wall Street Journal İsrail’e nasıl hizmet ediyor?

img
Wall Street Journal İsrail’e nasıl hizmet ediyor? YDH

El-Menar, Wall Street Journal’in yaptığı yalan haberlerle Hizbullah'a karşı savaşta İsrail’e nasıl hizmet ettiğini ortaya çıkardı.




YDH- Geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal gazetesi, Siyonist rejimin Hizbullah'ın üst düzey komutanı Seyyid Fuad Şukur'a nasıl suikast düzenlediğini açıklayan bir haber yayınlamıştı.

İsrail Bir Hayaleti Nasıl Öldürdü?” başlıklı haberinde WSJ, kimliği belirsiz bir Hizbullah kaynağına dayandırdığı haberinde, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın, iç iletişim ağına ulaşarak Şukur’u aradığını ve Hizbullah komutanının 30 Temmuz'daki İsrail saldırısında hedef alınan binanın başka bir katına çıkmasını istediğini iddia etmişti.

Makalenin içeriğini inceleyen, kaynakları ve yazarları üzerinde araştırma yapan el-Menar, WSJ'nin İsrail'in anlatısını desteklediğini ve ona hizmet ettiğini ortaya çıkardı.  

WSJ’nin, üst düzey bir komutanın Hizbullah'ın iç iletişim ağındaki bir isimsiz telefonla kandırılabileceğini söyleyerek basit ve saçma bir hikaye uydurduğunu belirten el-Menar, şu soruyu soruyor: “Fuad Şukur gibi bir komutan İsrail rejimi tarafından hedef alınacak bir binada bir katın diğerinden daha güvenli olacağına nasıl ikna olabilir?”

1700 kelimeden ulaşan WSJ’deki söz konusu makalenin 1200 kelimesinin, Şukur'un Siyonist rejime karşı 40 yıllık mücadeledeki rolüne ilişkin hikayeleri anlattığına dikkat çeken el-Menar şöyle devam ediyor: “Bu hikayeler yeni bir şey getirmediğinden, gazete, Hizbullah'ın iletişim ağına girme konusunu Şukur’un hayatıyla ilgili bilinen bilgiler arasına dahil etmeyi arzulamış, böylelikle karşı çıkılamaz ve saçma bir anlatıya itibar kazandırmak istemiştir.”

Öte yandan, bu anlatının kaynağı, gazetenin ismini vermediği bir “Hizbullah yetkilisi”ydi ve bu profesyonel olmayan alıntı, makalenin yazarlarından herhangi birinin herhangi bir Hizbullah yetkilisiyle temasa geçtiğini kesin bir şekilde reddeden Hizbullah'ın Medya İlişkileri Ofisi tarafından yalanlandı.

Makale Danimarkalı gazeteci Sune Engel Rasmussen, Lübnanlı gazeteci Adam Chamseddine ve İsrailli Carrie Keller-Lynn tarafından kaleme alınmıştı.

İsrailli bir “gazeteci” olarak takdim edilen İsrailli yazar, İsrail işgal ordusunda görev yapmış birisi. Söz konusu bu kişi yüksek lisans öğrencilerini İsrail’e gezilere gönderen bir kuruluş olan “ITerk” ile yaptığı eski bir röportaja göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Stanford Üniversitesi'nde Filistin aktivizmiyle mücadele ettikten sonra Mısır'da askeri irtibat görevlisi olarak görev yaptı.

Keller-Lynn ile yapılan röportaj, İsrail işgal ordusuyla olan şüpheli ilişkisini örtbas etmek için ITerk'in web sitesinden daha sonra kaldırıldı.

Bu arada Keller-Lynn, geçtiğimiz Ocak ayında UNRWA personeli ile 7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonu’na katılan savaşçılar arasında bağlantı olduğunu iddia eden bir başka WSJ haberinin de yazarıdır. Haber, UNRWA'yı uluslararası toplum nezdinde karalamayı amaçlıyordu ve birçok ülkenin BM ajansına fon sağlamayı durdurmasına neden oldu.