Filistinli direniş örgütlerinden Hizbullah'a selam

img
Filistinli direniş örgütlerinden Hizbullah'a selam YDH

Filistinli Direniş grupları Hizbullah'ın son operasyonunu överek, Filistin'e verdiği kararlı destekten ötürü Lübnan'daki İslami Direniş'e duydukları derin takdiri ve sarsılmaz güveni ifade ettiler.




YDH- El-Meyadin'e göre, Filistinli Direniş grupları, üst düzey komutanları Şehit Fuad Şukur'un İsrail tarafından öldürülmesine yönelik ön misilleme operasyonundan dolayı Lübnan İslami Direnişi Hizbullah'a tebriklerini iletti.

Hamas

Hamas, Pazar sabahı gerçekleştirilen ve işgal altındaki topraklarda birçok kritik ve stratejik noktayı başarıyla hedef alan 'güçlü ve odaklanmış' operasyon için İslami Direniş'i tebrik etti.

Direniş grubu yaptığı resmi açıklamada bu eylemi 'faşist işgal hükümetinin suratına atılmış bir tokat' olarak nitelendirirken, Filistin ve Lübnan halklarına yönelik devam eden terörizm ve suçların cevapsız kalmayacağına ve İsrail'in saldırgan hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırmayacağına dair açık bir mesaj niteliği taşıdığını vurguladı.

Hamas ayrıca İsrail'in Lübnan'a yönelik yoğunlaştırılmış askeri eylemlerini kınayarak, Lübnanlı sivillere ve topraklara yönelik 'acımasız ve ölümcül bombardımanı' uluslararası yasa ve sözleşmelerin açık bir ihlali olarak nitelendirdi.

Grup, bu tür eylemlerin işgalin bölgesel güvenlik ve istikrar için oluşturduğu tehdidi daha da gözler önüne serdiğinin altını çizdi.

Hamas ayrıca bu eylemlerin yansımalarının tüm sorumluluğunu ABD yönetimine yükleyerek onu İsrail'in Lübnan, Filistin, Yemen, Irak ve Suriye'deki saldırganlığına suç ortaklığı yapmakla suçladı.

Filistin İslami Cihad

Filistin İslami Cihad Direniş Hareketi de bir açıklama yayınlayarak Hizbullah'ı işgal altındaki toprakların derinliklerinde yer alan İsrail hedeflerine yönelik cesur, cüretkâr ve başarılı saldırısından dolayı takdir etti.

Filistin İslami Cihad, Hizbullah'ın operasyonunun Filistin'i desteklemek ve Lübnan'ı savunmak için “pozisyonlarındaki kararlılıklarını ve verdikleri sözü yerine getirdiklerini” gösterdiğini söyledi.

Açıklamada ayrıca “Bu saldırılar Siyonist düşmanın sadece güç dilinden anladığını ve sadece Direniş ve savaşçıların darbeleriyle caydırıldığını teyit etmiştir” denildi. 

Filistin Direniş Komiteleri

Filistin Direniş Komiteleri, “İslami Direniş tarafından verilen cevaplar, Hizbullah'ın Siyonist varlığa derinlemesine nüfuz etme ve Siyonist caydırıcılık ve savunma sistemlerinin çöküşünü ortaya çıkarma kabiliyetine sahip olduğunu kanıtlıyor” dedi.

Komitelerin açıklamasında ayrıca, Hizbullah'ın operasyonunun, İsrail ordusunun, ABD ve Batı ile birlikte, işgali Direniş'in darbe ve tepkilerinden koruyamayacağının bir kanıtı olduğu ifade edildi.

Ayrıca “Siyonist-Amerikan savaş makinesi ve suçları karşısında halkımızı ve direnişimizi desteklemeye ve arkasında durmaya devam ederken özgünlüklerini, yiğitliklerini ve bilge liderliklerinin cesaretini ifade eden” Hizbullah'taki tüm özgür savaşçılara selamlarını ve gururlarını ifade ettiler.

El-Mücahid Hareketi

Filistinli Mücahitler Hareketi ise İslami Direniş'in tepkisini överek “faşist Siyonist düşmana ve küresel terörizmin ve kötülüğün başı Amerika Birleşik Devletleri'nin desteklediği saldırganlığa” karşı Lübnan'daki kardeşlerine desteklerini sundu.

Hareket ayrıca, “komplolara, saldırganlığa, Arap tembelliğine ve uluslararası suç ortaklığına rağmen, en iğrenç soykırım suçunun ortasında Filistin halkını desteklemek için direniş yolunda yürümeye devam eden” Hizbullah'a grupların takdirlerini yineledi.

Açıklamada ayrıca Direniş savaşçılarına ve ulusa, “korkak Siyonist düşmanın anladığı tek dil güç ve mızrak olduğu için” işgalin hedeflerine ve çıkarlarına yönelik stratejik saldırılarını yoğunlaştırma çağrısında bulunuldu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin uluslararası ilişkiler sorumlusu Mahir el-Tahir, el-Meyadin'e yaptığı açıklamada “Filistin halkının Hizbullah'ın İsrail'e acı darbeler indireceğine olan güveninin tam olduğunu” söyledi.

El-Tahir, güvenilirliğiyle bilinen Hizbullah'ın İsrail işgalini ezme ve yıpratma stratejisiyle hareket ettiğini belirtti.

FHKC-GC

FHKC Genel Sekreteri Talal Naci de el-Meyadin'e yaptığı açıklamada Hizbullah'ın operasyonunun Gazze ve Filistin halkına karşı devam eden savaşı önemli ölçüde etkilediğini belirtti. 

Filistin halkının Hizbullah'a duyduğu güveni aktaran Naci, Filistin'in Direniş'in Şehit Şukur'un suikastına yanıt vereceğine olan inancının tam olduğunu söyledi. 

“Hizbullah verdiği sözleri tutuyor ve düşman da bunu biliyor” diyen Hizbullah lideri, ‘Direniş'in bugün yaptıkları halkımıza ve müzakerecilerimize önemli bir destek sağlıyor’ dedi ve ‘işgal Direniş'i ortadan kaldıramadı ve bugün yaşananların da kanıtladığı gibi bunu yapamayacak’ dedi.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 



Makaleler

Güncel