Yemen'den Hizbullah'a övgü

img
Yemen'den Hizbullah'a övgü YDH

Yemen, Hizbullah'ın Pazar günü erken saatlerde gerçekleştirdiği son askeri operasyona güçlü desteğini ifade ederek İsrail'e karşı misilleme eyleminde bulunma sözü verdi.




YDH- El-Meyadin'e göre, Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosu, Direniş'in Pazar günü erken saatlerde İsrail güçlerine karşı başlattığı önemli ve cesur saldırının ardından Hizbullah'a ve Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'a tebriklerini iletti.

Bu askeri eylem, İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği bir hava saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah'ın önde gelen komutanlarından Fuad Şukur'un öldürülmesine doğrudan bir yanıt niteliğindeydi.

Direniş eş zamanlı olarak işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde işgal güçlerine ait çok sayıda mevziyi, askeri kışlayı ve Demir Kubbe tesislerini yoğun bir füze yağmuruna tuttu.

Hizbullah ayrıca bu askeri operasyonların bir süre daha devam edeceğini ve daha sonra operasyonların gidişatı ve hedeflerini detaylandıran kapsamlı bir açıklama yapılacağını belirtti.

Ensarullah, İsrail operasyonlarının kalbini hedef alan bu kararlı ve etkili misillemenin Direniş'in gücünü, kabiliyetini ve verdiği sözlere sarsılmaz bağlılığını gösterdiğini vurguladı.

Hareket, “İslami Direniş kahramanları” ile dayanışmasını dile getirerek onların adanmışlıklarını takdir etti ve işgale karşı savunmada alınan tüm önlemleri destekledi.

Ensarullah son olarak “Yemen'in cevabının yakın olduğunu” teyit ederek “geçen zamanın ve savaş alanının gerçeklerinin bunu doğrulayacağının” altını çizdi.

 



Makaleler

Güncel