Irak Direnişi Hayfa'daki elektrik santralini vurdu

img
Irak Direnişi Hayfa'daki elektrik santralini vurdu YDH

Irak İslami Direnişi, Hayfa'da stratejik bir bölgeye insansız hava aracıyla operasyon gerçekleştirdiklerini bildirdi.




YDH- Irak İslami Direnişi, Gazze’deki soykırıma karşı koyma ve Filistinlilere destek amacıyla İsrail işgali altındaki topraklarda bulunan Hayfa'da stratejik bir bölgeye insansız hava aracıyla saldırı düzenlediğini duyurdu.

Irak'taki İslami Direniş, Telegram kanalında yayınladığı açıklamada, İHA saldırısının bugün erken saatlerde Hayfa'daki “Alon Tavor Endüstriyel Güç İstasyonu”nu hedef aldığını söyledi.

Açıklamada, operasyonun amacının “işgale karşı direnmek, Gazze'ye destek olmak ve gaspçı varlığın çocuklar, kadınlar ve yaşlılar dahil Filistinli sivillere karşı işlediği katliamlara karşılık vermek” olduğu vurgulandı.

Irak İslami Direnişi salı günü de bir açıklama yaparak, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Hayfa'daki “hayati bir hedefi” insansız hava araçları kullanarak vurduğunu duyurmuştu.

Irak İslami Direnişi ayrıca, Gazze'deki Filistinlilere destek vermek ve İsrail'in Filistinli sivillere yönelik devam eden katliamlarına tepki göstermek amacıyla işgal altındaki Hadera kentinde bulunan Orot Rabin Elektrik Santrali’ni insansız hava aracı ile vurmuştu.

Irak İslami Direnişi, İsrail rejiminin geçen yıl 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı soykırım savaşından bu yana işgal altındaki topraklarda bulunan hassas hedeflere karşı çok sayıda operasyon yürütüyor.

İsrail ordusunun acımasız saldırılarında bugüne kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 40,530'dan fazla Filistinli katledildi.

Direniş geçtiğimiz haftalarda, Washington'un Tel Aviv'in Gazze'deki zulmüne verdiği siyasi, askeri ve istihbarat desteğine karşılık olarak Irak ve Suriye'de ABD işgali altındaki üslere yönelik misilleme saldırılarını da artırdı.