Direnişçiler Komutan Ebu Şucâ'yı takdir ediyor

img
Direnişçiler Komutan Ebu Şucâ'yı takdir ediyor YDH

Filistinli direniş örgütleri, Ebu Şucâ'nın şehadeti sonrasında komutanın kararlılığını ve cesaretini överek Filistin halkının onu onurlandırarak hatırlayacağını vurguladı.




YDH- Press TV'ye göre, İslami Cihad hareketi yaptığı açıklamada Ebu Şucâ'nın Tulkerim Tugayı'nın kurucularından biri olduğunu belirterek komutan ve arkadaşlarının işgal askerleriyle “kahramanca yüzleşmesini” övdü.

İslami Cihad'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Filistin halkımız lider Ebu Şucâ'yı kararlılığı ve cesareti ile bildi. Ebu Şucâ, kardeşleriyle birlikte işgale cesurca karşı koymaya, halkına dayatılan adaletsizliği yok etmeye karar veren, bedeli ne olursa olsun düşmanla yüzleşen bir savaşçıydı. Ebu Şucâ'nın cesaret ettiği direniş, çocukları öldüren, kutsalları ihlal eden, haysiyeti aşağılayan, insanları sokaklarda infaz eden, mülklere el koyan, toprak çalmak ve halkı yerinden etmek için gece gündüz plan yapan, çocukları tutuklayan, hastaneleri kuşatan, katliamlar yapan ve soykırım savaşı yürüten suçlu bir işgal altında yaşamaktan çok daha kolaydır.”

Ebu Şucâ'nın şehadetinin “halkın azmini, direncini ve kararlılığını artırdığını” vurgulayan İslami Cihad, “Düşman Batı Şeria'daki direnişimizi ortadan kaldırmak için boşuna uğraşıyor ve biz onun tüm girişimlerini boşa çıkaracağız” dedi.

Açıklamada ayrıca “Bir liderin şehadetini bin lider izleyecektir... ve zafer halkımızın ve direnişimizindir” denildi.

Filistin direniş hareketi Hamas da Ebu Şucâ ve yoldaşlarının öldürülmesinin yasını tuttu ve “İşgalin Batı Şeria'ya yönelik saldırganlığının devam etmesinin halkımızı ve direnişimizi kıramayacağını teyit ediyoruz” dedi.

Hamas'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 “İşgalin suçlarının, dehşete düşmüş ordusunun ve yerleşimci çetelerinin ayaklarının altındaki toprağı alevlerle tutuşturacağını ve işgalin devam eden uygulamaları ve küstahlığı nedeniyle Batı Şeria'da kaynayan öfke volkanını patlatacağını vurguluyoruz. Batı Şeria'daki kahraman halkımızı direnişle daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmaya, halk hareketini yoğunlaştırmaya ve saldırganlık püskürtülene, işgal kovulana, özgürlüğümüze ve meşru haklarımıza kavuşana kadar işgal ve yerleşimcilerle sahada karşı karşıya gelmeye çağırıyoruz.



Makaleler

Güncel