'Direniş, verdiği yanıtla caydırıcılık denklemini yeniden kurdu'

img
'Direniş, verdiği yanıtla caydırıcılık denklemini yeniden kurdu' YDH

Lübnan parlamentosundaki Direniş Vefa Bloku Milletvekili İbrahim el-Musevi, direnişin Fuad Şukur suikastına verdiği yanıtın başarılı olduğunu söyledi. 




YDH - Lübnan parlamentosundaki Direniş Vefa Bloku'nun önde gelen üyesi İbrahim el-Musevi, Hizbullah'ın son askeri operasyonunun, Siyonist rejimin saldırganlığına karşı caydırıcılık dengesini yeniden tesis ettiğini açıkladı.

Lübnan'ın güneyindeki Burc Rihal beldesinde düzenlenen anma töreninde konuşan Musevi, Hizbullah'ın şehit Fuad Şukur suikastına verdiği yanıtın, uluslararası baskılara rağmen ‘doğru ve özgür bir karar’ olduğunu vurguladı.

Musevi, "Bazı kötü niyetli çevreler ve işgalci İsrail rejimi, Erbain Operasyonu'nun etkisini küçümsemeye çalışıyor. Ancak gerçekler, direnişin başarısını gözler önüne seriyor," dedi.

Musevi, işgalci İsrail'in iddialarını çürüten çarpıcı bir açıklama yaptı: "Siyonist askeri istihbaratın gözbebeği olan 8200. Birimin üssünün zarar görmediği iddia ediliyor. Eğer bu doğruysa, neden görüntü paylaşmıyorlar? Çünkü gerçeği gizlemeye çalışıyorlar."

Hizbullah milletvekili, direnişin sadece 340 Katyuşa füzesi ve birkaç İHA kullanarak caydırıcılık dengesini yeniden kurabildiğini belirterek, "Bu, elimizdeki ileri teknoloji silahları kullanmadan elde ettiğimiz bir başarıdır," diye ekledi.

Musevi, işgalci İsrail rejiminin varlığını sürdürebilmek için Batı'nın desteğine muhtaç olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "ABD ve Batılı güçlerin yoğun müdahalesi olmasaydı, İran'ın 17 Nisan'daki yanıtı ve direnişin son operasyonu sonrasında Siyonistler bu toprakları terk etmek zorunda kalacaklardı. Bu gerçek, işgalci rejimin geçici ve yapay yapısını gözler önüne seriyor."

Konuşmasını umut dolu bir mesajla sonlandıran Musevi, "1982'den bu yana, 2000 ve 2006 gibi önemli dönüm noktalarından geçtik. Artık yenilgiler dönemini geride bırakıyor, kesin zafer dönemine giriyoruz," diyerek direnişin kararlılığını bir kez daha vurguladı.



Makaleler

Güncel