Filistinli direniş grupları el-Halil'deki operasyonları övdü

img
Filistinli direniş grupları el-Halil'deki operasyonları övdü YDH

Filistinli direniş grupları bugün şafak vakti gerçekleşen çifte operasyonu överek İsrail işgaline ve güçlerine karşı gerilimi tırmandırma çağrısında bulundu.




YDH- Mücahidler Hareketi, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki el-Halil'de bulunan Gush Etzion ve Karmei Tzur yerleşimlerinde gerçekleştirilen ve Etzion Bölge Tugayı komutanı da dahil olmak üzere İsrailli askerlerin teyit edilen yaralanmalarıyla sonuçlanan önemli ve kahramanca operasyonları övdü.

Direniş hareketi yaptığı açıklamada, operasyonların “özgür Filistin halkından düşmanın faşist hükümetine ateşli bir mesaj” ve İsrail'in Batı Şeria'da işlediği vahşi suçlara, Gazze'de devam eden soykırıma ve Mescid-i Aksa ile işgal altındaki Kudüs'e yönelik devam eden Yahudileştirme ve saldırganlık girişimlerine doğal bir yanıt olduğunu belirtti.

Açıklamada, operasyonların aynı zamanda Filistin'de artan devrimci duyguları ve İsrail düşman güçlerine karşı artan çatışmaları yansıttığı kaydedildi. Filistin halkının direniş yolunda savaşmaya devam ettiğini bir kez daha teyit ettiği belirtildi.

“Düşmanın Filistin halkının direnme ve özgürlüğe kavuşma azmini ve kararlılığını kırmaya yönelik girişimleri ve komploları başarısız olacaktır.” denildi.

Mücahidler Hareketi ayrıca, operasyonları “kibirli düşmanın güvenlik ve istihbarat aygıtlarına bir darbe daha” olarak değerlendirdi. İsrail işgalinin “bilinmeyenden gelen” saldırı ve çatışma eksenlerine hazırlıklı olmasını söyledi.

Her yerde halk ve direniş tarafından gerçekleştirilen operasyon ve darbelerde artış beklemesi konusunda uyardı.

“Düşman Kuzey'den saldırdıkça, karşılık Güney'den gelecektir.” denildi.

Filistin İslami Cihad

Bu arada Filistin İslami Cihad Hareketi, işgalin, direniş savaşçılarının ellerinde uğradığı güvenlik başarısızlığını hafifletmek için uydurma ve medya aldatmacalarını yaymasının “hiçbir şeyi değiştirmediğini” belirterek, bu girişimlerin işgalin siyasi ve güvenlik yönlerini küçük düşürdüğünü kaydetti.

Düşmanın Batı Şeria ve Gazze'de direnişi yok etmeye yönelik tüm girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanacağını belirten İslami Cihad Hareketi, İsrail işgal güçleri ve yerleşimciler tarafından işlenen suçların direnişi daha da güçlendirdiğini vurguladı.

FHKC

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ise el-Halil operasyonunun direnişin, işgal altındaki Batı Şeria'daki proaktif ve durmak bilmeyen varlığını gösterdiğini belirterek, direnişin her geçen gün hızla ilerlediğini ve kabiliyetlerini geliştirdiğini kaydetti.

Açıklamada, “Siyonistler Gazze'de olduğu gibi Batı Şeria'da da bataklıkta boğulacaklarının farkına varmalıdır.” ifadesine yer verildi.

Filistin Direniş Komiteleri

Filistin Direniş Komiteleri de operasyonları Filistin halkının ve direnişin kararlılığının somut bir örneği olarak överken, İsrail suikastlarının sadece direniş iradelerini ve haklarını pekiştireceğini kaydetti.

El-Ahrar hareketi

El-Ahrar hareketi de el-Halil'deki çifte operasyonu överek, bunun, işgal altındaki Batı Şeria'da büyüyen ve gelişen direnişi gösterdiğini ve İsrail işgalini her yerde durmaksızın vurduğunu söyledi.

Operasyon, “Direnişin boğulması üzerine kumar oynayan düşmana açık bir mesajdı: Direniş tüm eksenlerde mevcuttur, istediği zaman ve istediği şekilde saldırır ve operasyonlarını gerçekleştireceği zamanlama, ortam ve yöntemleri kendisi belirler.” denildi.

Hareket, İsrail'i uyararak, işgalin, direnişi etnik temizlik ve soykırım suçlarıyla boğduğunu düşünürken, askerlerine ve yerleşimcilere karşı daha güçlü ve daha acı verici operasyonlarda tırmanış beklemesi gerektiğini söyledi.

Hareket, devam eden İsrail suçlarına bir cevap olarak daha fazla bireysel ve ikili operasyon ve çatışmalarda artış çağrısında bulundu. Ayrıca, işgali ve oyunlarını bozacak caydırıcılıkla dengelenmiş bir korku yaratılması gerektiği ifade edildi.

El-Fetih hareketi

El-Fetih hareketi de grupların övgülerini yineleyerek, İsrail rejimi ne yaparsa yapsın Filistin toprakları üzerinde asla istikrar sağlayamayacağını belirtti.

Hamas: Düşman topraklarımızda güvenliğin tadını çıkaramayacak

Daha önce Hamas hareketi “bu gece Gush Etzion ve el-Halil'in kuzeyindeki Karmei Tzur yerleşimi yakınlarında gerçekleşen kahramanca ikili operasyonun, İsrail işgalinin acımasız saldırganlığı ve halkımızı ve topraklarımızı hedef alması devam ettiği sürece direnişin güçlü, geniş kapsamlı ve ısrarlı olmaya devam edeceğinin açık bir mesajı olduğunu” duyurdu.

Hareket açıklamasında ayrıca, operasyonun “işgale, vatanın herhangi bir parçasını izole edemeyeceğini ve Batı Şeria'daki halkımızın ve direnişin kahramanca eylemlerinin her zaman ve her yerde işgali şaşırtacağını teyit etmeyi” amaçladığını vurguladı.

Hamas basın açıklamasında, bu cesur operasyonun, özellikle de mevcut yüksek hazırlık durumu göz önüne alındığında, işgalin güvenlik aygıtına önemli bir darbe indirdiğini söyledi.

Devamında şöyle denildi: “Topraklarımızda güvenliğin tadını çıkaramayacak olan İsrail varlığının kahraman direnişimizden daha acı darbeler alacak.”

Açıklama, İsrail medyasının operasyon sırasında aralarında Etzion Bölge Tugayı Komutanı Albay Gal Rich'in de bulunduğu dört İsrail askerinin yaralandığını duyurmasının ardından geldi.

Filistin yerel medyasına göre, Gal Rich, Etzion Tugayı'nın liderliğini sadece iki hafta önce üstlenmişti. Birinci İntifada'nın başlamasından sonra kurulan Tugay, Filistinlileri tutuklamak ve Filistin topraklarına baskınlar düzenlemekle görevlendirilmiş, aynı zamanda el-Halil ve Beyt Lahm'daki İsrail yerleşimlerinin güvenliğini sağlamıştı.

Rich, seçkin bir piyade gücü olan Kfir Tugayı'na dönmeden önce 2006 Temmuz Lübnan Savaşı'nın yanı sıra Aita al-Shaab, Markaba ve Bint Jbeil savaşlarında da savaştı. Daha sonra 2015 yılında eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot tarafından kurulan ve cephe dışı görevler ve operasyonlar yürütmek üzere özel kuvvetlerle birleştirilen Oz Tugayı'nı yönetti. İsrailli komutan Etzion Tugayı'na katılmadan önce Gazze'ye yönelik devam eden soykırım ve saldırılara katıldı.