Haaretz: İsrail rejiminin anladığı tek dil güçtür

img
Haaretz: İsrail rejiminin anladığı tek dil güçtür YDH

Haaretz, İsrail'de süren kitlesel protestoların, Gazze'de kalan tutukluların İsrail'e sağ salim dönebilmeleri için tek şans olduğunu bildirdi.




YDH- Haaretz'e göre, Gazze'de tutuklulukları süren İsrailli mahkumların eve dönebilmeleri için anlaşma yapmak gerekiyor ancak İsrail'de diplomatik yol tıkanmış durumda.

İsrailli gazete, diplomasideki tıkanıklığın müsebbibinin Hamas olmadığını, dahası, anlaşmanın Netanyahu'nun önceliği olmadığını vurguladı. 

İsrailli gazeteye göre, rejim ve Netanyahu siyasi hesaplar yapıyor ve bu hesaplar onları bir anlaşmanın siyasi olarak kendilerine bir şey kazandırmayacağı sonucuna götürüyor.

İsrailli güruhun görevinin, ''büyük bir utançla İsrail rejimini oluşturan sinik spekülatörler çetesiyle anladıkları tek dilde, yani güç kullanarak konuşmak'' olduğu haberde vurgulandı. 

ABD Başkanı Joe Biden pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada rehinelerin serbest bırakılması için nihai bir anlaşmaya “çok yakınız” dedi ancak Netanyahu'nun böyle bir anlaşmaya varmak için yeterince çaba gösterdiğini düşünüp düşünmediği sorulduğunda “hayır” yanıtını verdi.

Haaretz'e göre, ''Netanyahu Pazartesi akşamı canlı yayında verdiği coğrafya dersinde, Philadelphi koridorunun, tutukluların hayatından daha önemli olduğunu açıkça belirtti.''

İsrailli gazete, Netanyahu'nun bakış açısını değiştirme görevinin İsrailli güruha düştüğünü öne sürüyor.

Haaretz, son olarak, ''Protestolar, hükümetin anlaşma imzalamaktan başka çaresi kalmayana kadar her geçen gün artarak devam etmelidir.'' dedi.