Tünelde ölen ikinci mahkumun son mesajı

img
Tünelde ölen ikinci mahkumun son mesajı YDH

Gazze Şeridi'nin Refah bölgesindeki bir tünelde ölü olarak bulunan 6 mahkumun, Netanyahu ve kabinesinin attığı yanlış adımlardan dolayı ölmeden önce kayda alınan mesajlarından bir diğeri daha yayınlandı.




YDH- Pazar günü, Başbakan Netanyahu'nun devam eden müzakereleri raydan çıkarma stratejisi, önerilen mahkum takasının ilk aşamasında serbest bırakılması planlanan üçü mahkum altı kişinin cesedinin bulunmasıyla sonuçlandı.

Pazartesi günü yayınlanan videoda Ebu Ubeyde, İsrail Başbakanı Netanyahu ve işgalci güçlerin mahkum ölümlerinden tamamen sorumlu olduğunu vurgulamış ve söz konusu videoda tutuklulardan Eden Yerushalmi'nin İsrail rejimine seslendiği konuşmasına yer verilmişti. 

Salı günü yayınlanan videoda, Netanyahu'nun müzakerelere yaklaşımının bir sonucu olarak ölen Ori Danino'nun İsrail'in yanlış adımları yüzünden ölmeden önce yaptığı konuşma şöyleydi: 

''7 Ekim'de bizi yüzüstü bıraktınız. Netanyahu 7 Ekim'de yenildin. Bizi kurtarmadın. Üzerimize sürekli bomba yağdırıyorsun. Başarısız kurtarma girişimleriniz ve havadan bombalama ile bizi birbiri ardına öldürmeye çalışıyorsunuz. Buradan canlı çıkana ve takas anlaşması gerçekleşene kadar her şeyi yapmaya devam edin.''