Hizbullah: Topyekün bir savaşta kuzey bölgesi boşalır

img
Hizbullah: Topyekün bir savaşta kuzey bölgesi boşalır YDH

Hizbullah’ın üst düzey bir yetkilisi, İsrail'i Lübnan'a topyekün bir savaş açmanın sonuçları konusunda uyardı.




YDH- Press TV’nin bildirdiğine göre, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail'i Lübnan'a topyekün bir savaş açmasının sonuçları konusunda uyararak, böyle bir askeri çatışma durumunda yasadışı yerleşimcilerden oluşan büyük kalabalıkların 1948'de işgal edilen kuzey bölgesini boşaltmak zorunda kalacağını vurguladı.

Kasım şöyle dedi: “Her gün, İsrail'in, yerinden edilmiş insanları evlerine geri göndermek için saldırılarının kapsamını genişletme tehditlerini duyuyoruz. Buradan onlara sesleniyoruz: Eğer mülteci sayısını artırmak istiyorsanız, savaş açabilirsiniz.”

Şeyh Naim Kasım pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Hizbullah ile yeni bir savaşın yerinden edilmiş insanların geri dönüşüne yardımcı olmayacağını, aksine sayılarını artıracağını” söyledi.

Hizbullah yetkilisi “Biz sert bir karşılık vereceğiz ve bize karşı bir savaş başlatılması halinde savaş alanını terk etmeyeceğiz” diye ekledi.

Şeyh Kasım Hizbullah'ın, İsrail ile topyekûn bir savaşa hazır olduğunu ve Tel Aviv rejiminin tehditlerinden korkmadığını vurguladı.

Hizbullah'ın işgal altındaki kuzey topraklarında İsrail askeri mevzilerine yönelik misilleme saldırılarının hedeflerine ulaştığını ifade eden Şeyh Kasım, Siyonist düşmanı uyardı: “Yerlerinden edilen İsrailli yerleşimciler Gazze'deki savaş sona erene kadar işgal altındaki kuzey topraklarına geri dönemezler.”

Hizbullah yetkilisi, “işgalci rejimin Gazze'ye yönelik soykırım savaşında ısrar etmesi halinde İsrail'in daha fazla sorun, kayıp ve iç çatışmayla karşı karşıya kalacağını” söyledi.

Şeyh Kasım, “Siyonist düşmanın bu uzun yıpratma savaşından zaferle çıkamayacağını” belirtti.

Lübnan'ın iç meselelerine de değinen Şeyh Kasım, eski Cumhurbaşkanı Mişel Aun'un yerine geçecek kişinin seçiminin Güney Lübnan ile İsrail işgali altındaki topraklar arasındaki sınırda yaşanan güvenlik gelişmelerinden etkilenmemesi gerektiğini belirtti.

Şeyh Kasım, çeşitli tarafları Meclis Başkanı Nebih Berri'nin diyalog çağrısına kulak vermeye çağırdı.



Makaleler

Güncel