İsrail medyası: ABD, Hizbullah’la savaşa girmek istemiyor

img
İsrail medyası: ABD, Hizbullah’la savaşa girmek istemiyor YDH

İsrail medyasında yer alan bir habere göre, kuzeyde Hizbullah ile bir savaş çıkmasını istemeyen ABD, İsrail’e ilettiği uyarı mesajında “Sakın böyle bir maceraya atılmayın, bedeli çok ağır olur” dedi.




YDH- İsrail medyası, ABD'nin kuzeyde savaşa girmek istemediğini ve her ne pahasına olursa olsun bunu önleme niyetinde olduğunu vurguladı.

İsrailli yayın kuruluşu Kanal 12’nin siyasi işler analisti olarak görev yapan Dana Weiss, Amerikalıların İsrailli liderlere ilettiği bir mesajda “Sakın böyle bir maceraya atılmayın, kuzeyde bir savaş başlatmayın, bunun bedeli çok ağır olur” ifadelerinin yer aldığını söyledi.

Weiss’e göre, hem Amerikalılar ve İsrailliler, Hizbullah ile bir savaşın İsrail'i çok cepheli bir savaşa sürükleyebileceğini ve bu durumda ABD’nin de fiili olarak savaşa dahil olacağını biliyor.

Bir anlaşmanın güneydeki ateşkesle bağlantılı olduğunu savunan Weiss, Washington'un ABD Başkanı'nın özel temsilcisi Amos Hochstein'ı anlaşmaya varmak üzere “ek çaba” sarf etmesi için Tel Aviv'e göndereceğini savundu.

İsrailli bir medya platformu, bu analizi doğrulayarak, Hochstein'ın zaten “İsrail'in Lübnan'da büyük çaplı bir operasyondan kaçınması” gerektiğini belirten bir Amerikan mesajını zaten İsrail’e ilettiğini vurguladı.

ABD’nin yaklaşan başkanlık seçimlerinden dolayı savaşa girme niyetinin olmadığını belirten İsrail medyası, “Amerikan vizyonuna göre, İsrail'dekiler, Ocak 2025'te yeni ABD başkanı göreve gelene kadar acı çekmeye devam edebilirler” ifadelerini kullandı.