İsrailli girişimlerin yarısının yatırımları iptal edildi

img
İsrailli girişimlerin yarısının yatırımları iptal edildi YDH

Startup Nation Central'ın savaşın İsrail'in teknoloji sektörü üzerindeki etkisine ilişkin raporu, rejimin durumun üstesinden gelme çabalarına duyulan düşük güveni gösteriyor.




YDH- Globes'a göre, Startup Nation Central (SNC) bugün, devam eden çatışmanın İsrail'in teknoloji ekosistemi üzerindeki etkisini analiz eden, ülkenin bölgeleri arasındaki önemli farklılıkları ve hükümetin çabalarına duyulan düşük güven seviyesini de içeren “Savaşta İsrail İnovasyonunun Bir Yılı” raporunu yayınladı. 

Raporda ayrıca rejimin toparlanma çabalarına öncülük etme kabiliyetine duyulan güvenin de düşük olduğu tespit edildi.

Raporun bulguları arasında, savaşın İsrail'in farklı bölgelerinde yarattığı mali belirsizlik ve farklı etkiler yer alıyor.

Yakın tarihli bu rapor, İsrailli teknoloji firmalarının %49'unun devam eden çatışma nedeniyle yatırımlarını durdurduğunu ve yalnızca %31'inin gelecek yıl finansman sağlayacağından emin olduğunu gösteriyor. 

Kriz kuzeyde daha kötü

Rapora göre en kötü durum, teknoloji şirketlerinin %69'unun önümüzdeki yıl fon bulma kabiliyetleri konusunda büyük endişe duydukları kuzey İsrail'de. 

Bu bölgedeki şirketlerin %40'ı faaliyetlerini tamamen ya da kısmen başka yerlere taşımayı düşünüyor. 

İsrail genelindeki şirketlerin %80'inden fazlası bu konuda şüphelerini dile getirirken, yatırımcıların %74'ü de mevcut rejimin yerel ekosistemin toparlanmasına katkıda bulunma kabiliyetine ilişkin benzer endişelerini dile getirdi.

Rapora göre, İsrail'deki yatırım eğilimleri Amerika'daki eğilimlere benziyor. 

SNC CEO'su Avi Hasson raporda şöyle diyor: 

''İsrail teknolojisi uzun süreli çatışmalar ve artan zorluklar karşısında inanılmaz bir direnç gösterdi ancak bu dayanıklılık hafife alınamaz.

İster bütçe politikası, ister araştırma altyapısı, isterse de gelecekteki büyüme faktörleri olsun, uzun vadeli planlama eksikliği, ivmemizi baltalayabilecek bir belirsizlik yaratıyor. 

Rejim, sektörün gelişmeye devam etmesini, yatırım çekmesini ve ekonomimizin geleceğini güvence altına almasını sağlamak için şimdi her zamankinden daha sorumlu davranmalıdır.''

Hasson sözlerine şöyle devam etti: 

“Sektörde bir fikir birliği var. Değerli ve hızlı adımlara rağmen rejimin teknoloji sektörünü iyileştirme ve geliştirme kabiliyetine duyulan güven endişe verici derecede düşük” ve ”mevcut istikrarsızlık birçok İsrailli şirketin işlerini büyütmek için atacakları adımları yeniden gözden geçirmelerine neden oluyor.”