Gallant: İsrailliler zorlu günlere hazırlanmalı

img
Gallant: İsrailliler zorlu günlere hazırlanmalı YDH

Hizbullah'ın Aşağı Celile ve Hayfa bölgesine savaşın başlangıcından bu yana en ağır saldırısını düzenlemesinden bir gün sonra Savunma Bakanı Yoav Gallant Pazartesi sabahı bir iç cephe hazırlık değerlendirme toplantısı düzenledi. 




YDH- Israel Hayom'a göre, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'ın İsrail'e karşı eylemlerini yoğunlaştırdığı ve Hizbullah'ın saldırı hazırlığında olduğuna dair işaretler aldığı bir dönemde “Önümüzde İsraillilerin sağduyulu davranması gereken yoğun günler var” dedi. 

Yoav Gallant'ın konuştuğu değerlendirme toplantısında üst düzey savunma yetkilileri de yer aldı.

Gallant, Hizbullah'ın yoğun saldırıları dolayısıyla tüm alanlarda hazırlıklı olmanın gerekliliğini vurgulayarak güvenlik birimleri, devlet bakanlıkları ve yerel makamlar arasında alarm durumuna geçilmesi gerektiğini öne sürdü.

Gallant, ''İsraillilerin sağduyulu davranmasının gerektiği yoğun günlerin yaklaştığını'' bildirdi.

Toplantıda ardından Gallant şunları söyledi: 

“İç cephenin dayanıklılığı İsrail ordusunun savaşmasını, hedeflerine ulaşmasını ve düşmanı vurmasını sağlayan temel unsurdur.

Bu durum yaklaşık bir yıldır son derece etkileyici bir şekilde devam ediyor.”

“Lübnan'daki operasyonlarımızı yoğunlaştırıyoruz. Eylemler dizisi devam ediyor ve kuzey yerleşimcilerini güvenli bir şekilde evlerine döndürme hedeflerimize ulaşana kadar da devam edecek.”

Gallant'ın toplantı sırasında yaptığı konuşmada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“İsrailliler sakin, disiplinli ve İç Cephe Komutanlığı talimatlarına tereddütsüz bağlı kalmalıdır. 

Başarı ve başarısızlık arasındaki fark, yerleşimcilerin korumalı alanlara ve diğer belirlenmiş yerlere talimatlara uygun olarak girmelerinde yatmaktadır ve bunun hayat kurtarıcı olduğu kanıtlanmıştır.”



Makaleler

Güncel