İsrail iki yedek tugayı 'operasyonel görevler' için çağırdı

img
İsrail iki yedek tugayı 'operasyonel görevler' için çağırdı YDH

Hizbullah’ın son günlerde İsrail'in en stratejik askeri üslerinden bazılarını hedef alarak işgal ordusuna büyük kayıplar verdirmesi rejimin yedekleri aktif göreve çağırmasına sebep oldu.




YDH- İsrail ordusu bugün bir açıklama yaparak, askerlerin şu anda Hizbullah ile sınır ötesi çatışmalara girdiği kuzey bölgesine iki yedek tugayın çağrıldığını duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamada, kuzeydeki “operasyonel görevler” için iki yedek tugayın göreve çağrıldığı bildirildi. Bunun, “Hizbullah'a karşı mücadelenin sürdürülmesine yardımcı olacağı” belirtildi.

Bu durum, İsrail güçlerinin Hizbullah ile çatışmalarında uğradığı ağır kayıpların ışığında gerçekleşti.

Hizbullah son günlerde Ilanya üssü, Samson üssü, Meggido üssü, Naftali üssü, Amos üssü ve Ramat David üssü de dahil olmak üzere İsrail'in en stratejik askeri üslerinden bazılarını hedef aldı.

Direniş ayrıca, Hayfa ve bugün erken saatlerde Mossad'ın merkezinin hedef alındığı Tel Aviv de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki önemli şehirleri de hedef aldı.

İsrail rejimi geçtiğimiz günlerde Lübnan'ı işgal etme planlarını açıklamış, Beyaz Saray ise bölgesel bir askeri tırmanışın İsrail rejiminin “çıkarına” olmayacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

Pentagon Basın Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh 20 Eylül'de yaptığı açıklamada, ABD'nin İsrail rejiminin “saldırgan” değil “savunmacı” operasyonlarını destekleyeceğini belirtmişti.

Singh, ABD'nin, Lübnan'a yönelik bir İsrail saldırısını destekleyip desteklemeyeceği sorulduğunda şunları söylemişti: “Eğer onları savunmamız gerekirse İsrail'i savunmak için oradayız. İster kuzeyde ister Gazze'de olsun, onların yaptığı kara harekâtına destek vermiyoruz.”



Makaleler

Güncel