ABD ve İsrail, İran'ın müdahalesinden endişe duyuyor

img
ABD ve İsrail, İran'ın müdahalesinden endişe duyuyor YDH

İsrail Hizbullah'ın askeri kabiliyetlerini hedef alıp misillemeye hazırlanırken, ABD aracılığıyla Washington'a İran'a müdahale etmemesi için baskı yaparak daha geniş çaplı bir savaşı önlemeye çalışıyor.




YDH- İsrail haber sitesi Yediot Ahronot'a göre, İsrail İran'ın müdahalesini caydırmak için ABD'den yardım istiyor ve Washington'u uyarılarda bulunmaya çağırıyor.

İsrail, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan'ın konuşmasının ardından, daha geniş bir çatışmayı önlemek için ABD ile işbirliği yapıyor.

Amerika Birleşik Devletleri bölgedeki gerilimin tırmanma potansiyelinden duyduğu derin endişeyi dile getirerek birkaç gün daha çatışma yaşanacağını tahmin ediyor

Ynet'e göre, Amerikalı yetkililer İsrail'i, İran'ın çatışmaya girmesine neden olabilecek önemli saldırılardan kaçınmaya çağırdı. 

Mossad karargâhını hedef aldığı bildirilen bir füzenin önlendiğinin iddia edilmesi üzerine Çarşamba sabahı Tel Aviv bölgesinde hava saldırısı sirenleri çalmaya başladı. 

Suudi Arabistan'dan gelen bir haber, hedefin Glilot üssü olabileceğini öne sürdü. 

Ynet'in geçtiği haberde, ABD'nin Hizbullah'ı “pasifize etmek” için diplomatik çabalar sarf ettiği bildirilirken, direniş örgütünün Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın çatışmaların durdurulması için Gazze'de ateşkes talep ettiği vurgulandı.