İran Cumhurbaşkanı: Nasrullah'a suikast emri New York'ta verildi

img
İran Cumhurbaşkanı: Nasrullah'a suikast emri New York'ta verildi YDH

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrullah’a yönelik suikast emrinin New York’tan verildiğini kaydeden İran Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan, ABD’nin bu saldırıdaki suç ortaklığını vurguladı.




YDH - İran Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan, uluslararası toplumun İsrail'in Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'a yönelik suikast emrinin New York’tan verildiğini unutmayacağını belirtti.

Hizbullah, cuma günü Beyrut’un güneyinde bir dizi konutu hedef alan İsrail hava saldırılarında liderlerinden birinin şehit olduğunu doğruladı. Bu saldırılar, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 79. oturumunda konuşma yaptığı sırada gerçekleşti.

Taziye mesajı yayımlayan Pizişkiyan, ABD’nin Hizbullah liderine yönelik terör saldırısında İsrail’le iş birliği yaptığını, bu suç ortaklığından kaçamayacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, İsrail’in cuma günü Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği terör saldırısının ve özellikle Nasrullah olmak üzere direniş hareketinin önde gelen isimlerinin şehit edilmesinin direniş ağacını daha da güçlendireceğini vurguladı.

Nasrullah’ın Müslümanların gururu ve direnişin sembolü olduğunu, sonunda uzun zamandır arzuladığı şehitliğe kavuştuğunu kaydeden Pizişkiyan, Nasrullah’ın cesareti ve düşmanlarla mücadelesine olan kararlılığını anlatmanın kelimelerle ifade edilemeyeceğini belirterek, katledilmesinden sonra Hizbullah’ın daha da güçleneceğini ekledi.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail’in, Nasrullah’ın kanının direnişi daha da büyüteceğini korkuyla izlemek zorunda kalacağını dile getirdi.

Bakan, Siyonist rejimin Hizbullah’ın lider ve komutanlarını daha önce de hedef aldığını ancak buna rağmen direniş ağacının büyümeye devam edeceğini vurguladı.

ARakçi, direniş şehitlerinin saf kanının nihai zafere ve Kudüs'ün Siyonist suçlulardan kurtarılmasına zemin hazırlayacağına inandığını da sözlerine ekledi.