Nebih Berri ve Emel Hareketi'nden Nasrullah'a veda

img
Nebih Berri ve Emel Hareketi'nden Nasrullah'a veda YDH

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ve Emel Hareketi, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın şehadeti üzerine derin üzüntülerini dile getirdi. Her iki taraf da Nasrullah'ı İmam Musa el-Sadr'ın mirasını sürdüren bir direniş lideri olarak nitelendirirken, Lübnan'ı savunma kararlılıklarını yineledi.




YDH - Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, şehit düşen Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah için taziyelerini sunarken, onu ‘İmam Musa el-Sadr'ın ve Kerbela'nın Hüseyni ekolünün evladı’ olarak nitelendirdi.

Berri, şehit Seyyid Nasrullah'a hitaben yaptığı açıklamada, “Size, yüce huzurunuzda yazıyorum. Sizi görmeyi arzulayan ben olduğum halde, alevler buluşmamızı engellediği için duygularım altüst olmuş durumda. 33 yıllık beraberliğimizde siz bizden, biz de sizdendik; aramıza hiçbir engel girmedi,” ifadelerini kullandı.

Berri, şöyle devam etti: “Size veda ederken kelimeler kifayetsiz kalıyor. Şehadetle ayrılışınız ve ardınızdan yakılan ağıtlar ruhumu parçalıyor. Bir dilek böyle mi gerçekleşir? Bir şehit...”

Berri, sözlerini şöyle tamamladı: “Vedanızda söylenebilecek tüm sözler, sizin boyunuzun ve sarığınızın yanında yetersiz kalır. Vedanızda söylenebilecek tüm kelimeler, Yüce Allah'tan başkasına boyun eğmeyen duruşunuzun gölgesinde kalır.”

Emel Hareketi: Terör ve saldırganlık, Lübnan'ı savunma azmimizi artıracak

Diğer yandan Emel Hareketi, Nasrullah’ın şehadeti üzerine yayımladığı taziye mesajında, bu suikast ve saldırının Lübnan'ı savunma kararlılıklarını daha da güçlendireceğini vurguladı.

Hareket, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi: “Lübnan halkına ve Arap ve İslam dünyasındaki özgürlük yanlılarına sesleniyoruz: Allah'tan başka kimseden korkmayan, Lübnan ve Filistin toprakları ile halkı için, ezilen ve yurtlarından edilen insanlar için hak, adalet, özgürlük ve kurtuluş mücadelesi veren dürüst bir insanı, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ı kaybetmenin acısını, Allah'ın takdiri karşısında daha büyük bir teslimiyet ve sorumluluk bilinciyle yaşıyoruz.”

Açıklamada şu sözlere de yer verildi: “Emel Hareketi Başkanlık Kurulu ve tüm mücahitlerimiz, Hizbullah'taki kardeşlerimize ve bütün direnişçilere en içten taziye ve başsağlığı dileklerini iletiyor.”

Hareket ayrıca, ‘Seyyid Hasan Nasrullah gibi seçkin ve cesur bir şahsiyetin kaybının, Siyonist terör ve onun tüm ahlaki ve insani sınırları aşan saldırganlığı karşısında Lübnan'ı savunma ve hakikatin zaferi yolunda direnişi sürdürme azmimizi kırmayacağını’ vurguladı.

Emel Hareketi, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Şehit Seyyid'e, tüm şehitlerimize, sabırla bekleyenlere ve davasından dönmeyenlere sözümüz olsun: Omuz omuza, yürek yüreğe ve kol kola mücadeleye devam edeceğiz. Bu cinayet ve saldırganlık, Lübnan'ı savunma kararlılığımızı daha da pekiştirecektir.”