Netanyahu'dan İran'a tehdit

img
Netanyahu'dan İran'a tehdit YDH

İran'ın geniş çaplı füze saldırısının ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, misilleme sözü verdi.




YDH - İran, dün gece İsrail'e büyük bir balistik füze saldırısı düzenledi. Gökyüzünde füzelerle kaplanırken yaklaşık 10 milyon İsrailli yerleşimci sığınaklara sığındı. Saldırının ardından Başbakan Benyamin Netanyahu, Tahran'ın 'büyük bir hata' yaptığını iddia ederek "Bunun bedelini ödeyecekler," dedi.

Saldırının hemen sonrasında Kudüs yakınlarındaki güvenli bir sığınakta toplanan güvenlik kabinesinde konuşan Netanyahu, bir dizi açıklamada bulundu.

Saldırının 'başarısız' olduğunu öne süren Netanyahu, 'İsrail'in dünyanın en gelişmiş hava savunma sistemi sayesinde engellendiğini' savundu ve ABD'ye desteği için teşekkür etti.

Netanyahu sözlerine şöyle devam etti: "İran'daki rejim, bizim kendimizi savunma ve düşmanlarımıza karşı misilleme yapma kararlılığımızı kavrayamıyor. [Hamas lideri Yahya] Sinvar ve [üst düzey Hamas askeri komutanı Muhammed] Dayf bunu anlayamadı, [Hizbullah Genel Sekreteri Hasan] Nasrullah ve [Hizbullah Genelkurmay Başkanı Fuad] Şukur bunu anlayamadı ve görünen o ki Tahran'da da bunu anlamayanlar var."

İsrail Başbakanı, tehditkâr bir tonla "Anlayacaklar" diyerek, "Kim bize saldırırsa biz de ona saldıracağız," ifadesini kullandı.

Bu durumun İsrail'in 'şer ekseni' olarak nitelendirdiği Batı Şeria, Gazze, Lübnan, Yemen, Suriye ve İran gibi bölgelerde geçerli olduğunu da sözlerine ekledi.

Netanyahu, uluslararası topluma da seslenerek 'dünyadaki ışık güçlerini' Tahran'a karşı birleşmeye ve 'İsrail'in yanında durmaya' çağırdı.

Başbakan, "Zorbalık ile özgürlük, nimet ile lanet arasındaki seçim hiç bu kadar net olmamıştı" dedi.

"İsrail hareket halinde ve şer ekseni geri çekiliyor," diyen Netanyahu, "Bu eğilimi sürdürmek, başta tüm rehinelerimizin iadesi olmak üzere savaşın tüm hedeflerine ulaşmak, varlığımızı ve geleceğimizi güvence altına almak için gereken her şeyi yapacağız," sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.