İsrail ordusuna büyük ve stratejik darbeler

img
İsrail ordusuna büyük ve stratejik darbeler YDH

Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki Marun el-Ras kasabasına yönelik saldırısı sırasında beş İsrail tankının imha edildiğini ve Beyt Hillel bölgesinde bir helikoptere saldırı girişiminde bulunulduğunu bildirdi.




YDH- El-Meyadin'e göre, Hizbullah, bugün (Çarşamba) İsrail işgal güçlerine karşı operasyonlarını yoğunlaştırarak doğrudan çatışmalarında önemli bir tırmanışa işaret etti.

Lübnan İslami Direnişi'nin Çarşamba günü güney sınır kasabası Marun al-Ras'a doğru ilerleyen beş İsrail Merkava tankını başarıyla imha ettiği bildirildi.

Savaş medyası tarafından da teyit edilen bu operasyonda saat 17:00 sularında güdümlü füzeler kullanıldı. 

Aynı sabah erken saatlerde gerçekleşen bir başka olayda ise Hizbullah'ın hava savunma birimleri Beyt Hillel yerleşimi üzerindeki bir İsrail helikopterine karadan havaya füze fırlattı.

Saldırı sonucu helikopter geri çekilirken, Lübnan-Filistin sınırı boyunca hava sahasında İsrail uçaklarının gözle görülür bir şekilde yokluğu hissedildi.

Ayrıca, saat 13:00 sularında direnişçiler Adeyse ve Masgav Am arasında bulunan İsrail askerlerini hedef alan bir füze saldırısı düzenleyerek işgal askerleri arasında kayıplara yol açtı.

Hizbullah sadece bir saat arayla İsrail güçlerinin bir araya geldiği çok sayıda topluluğa roket saldırıları düzenleyerek bir dizi koordineli saldırı başlattı.

İlk saldırı saat 15:20'de Abirim yerleşiminde gerçekleşti, ardından saat 16:20'de Mosgav Am ve Kfar Giladi arasında bulunan bir toplantı doğrudan vuruldu.

Eşzamanlı bir operasyonda Hizbullah saat 15:20'de Matla bahçelerindeki bir başka toplantıyı hem topçu hem de füze sistemlerini kullanarak hedef aldı ve doğrudan bir darbe aldı.

Akşamın ilerleyen saatlerinde, saat 19:30'da Hizbullah Nehariye'nin doğusundaki Afdon bölgesinde toplanan İsrail güçlerini bir başka roket salvosuyla vurdu.

Ayrıca, saat 18:50'de Şatula yerleşimi içinde hareket eden İsrail birliklerini hedef aldılar ve roket ateşiyle hedeflerini başarıyla vurdular.

Hizbullah, Yaron yakınlarında birkaç sızma girişimini engelledi

Saat 14:30'da, Kfar Kila yakınlarındaki bir İsrail piyade birliğini hedef alan bir patlayıcı cihaz patlattılar ve ardından İsrailli kayıplara neden olan şiddetli bir saldırı düzenlediler.

Daha önce, saat 14:00'te, başka bir İsrail birliği benzer bir patlayıcı ile ormanda pusuya düşürüldü ve ölüm ve yaralanmalarla sonuçlandı.

Daha sonra, saat 17:40'ta Hizbullah, Sils Tepesi'nden Yaroun'a sızmaya çalışan bir düşman kuvvetini hedef alarak daha fazla can kaybına neden oldu.

Saat 13:00'te İslami Direniş Neve Ziv'deki bir topçu mevzisine insansız hava aracıyla bir saldırı düzenleyerek hedeflerini başarıyla vurdu.

Direnişçiler, tüm bu operasyonların Gazze Şeridi'ndeki direngen Filistin halkını ve onların direnişlerini desteklemek ve Lübnan'ı ve halkını savunmak için gerçekleştirildiğini vurguladı.