Hizbullah'ın kurduğu pusunun detayları

img
Hizbullah'ın kurduğu pusunun detayları YDH

Hizbullah'tan bir saha kaynağı, el-Meyadin televizyonuna verdiği demeçte Adeyse'de Siyonist rejim güçlerine kurulan pusu hakkında bilgi verdi.




YDH - Hizbullah'a bağlı bir saha kaynağı, el-Meyadin televizyonuna Lübnan-Filistin sınırındaki Adeyse/Halet el-Mahafir bölgesinde gerçekleşen pusu hakkında şu bilgileri verdi:

  • 1 Ekim 2024 Salı günü şafak vakti, İslami Direniş mücahitleri, Adeyse kasabası yakınlarındaki açık bir alanda İsrail ordusunun keşif faaliyetlerini tespit etti. Bu faaliyetler, düşman askerlerinin olası ilerleme rotalarını belirlemeye yönelikti.

  • Mücahitler, keşif birliğiyle doğrudan temasa geçmedi ve birliğin görevini tamamlayıp geri dönmesine izin verdi. Birliğin hareketlerini ve davranışlarını gözlemleyen mücahitler, bölgedeki evlerden birine konuşlanacak seçkin kuvvetlerin gelişini beklemek üzere Mahafir-Adeyse bölgesinde sofistike bir pusu kurmayı başardı.

  • 2 Ekim 2024 şafak vakti, İsrail ordusuna ait 30'dan fazla subay ve askerden oluşan seçkin bir birlik, pusu bölgesine sessizce sızmaya başladı.

  • İsrail kuvvetleri pusu noktasına ulaştığında (sınırdan çok uzakta olmayan bir noktada), mücahitler hafif silahlar, makineli tüfekler ve roketatar güdümlü el bombaları ile yoğun ateş açtı.

  • Sızan kuvvetle çatışma sıfır mesafeye kadar indi ve İsrail birliğinde çok sayıda ölü ve yaralıya neden oldu. Öyle ki askerler, kayıplarının sayısı karşısında bunalıp çığlık atmaya ve yardım çağrıları yapmaya başladı.

  • Aynı anda, direnişin yakınlardaki destek ekipleri Meşkef Amir, Kefer Giladi ve Matla yerleşimlerinde, düşmanın ikmal hatlarını havan topları ve roketlerle hedef alarak, hedef alınan birliğe takviye gelmesini engelledi.

  • İsrail Hava Kuvvetleri, ölü ve yaralıları tahliye etmek için bölgeye acilen helikopterler gönderdi ve düşman birlikleri bölgeye sis bombaları atmaya başladı.

Kaynak şöyle devam etti:

"Direniş, en yüce şehidi Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrullah'a (Allah ondan razı olsun), sadık, gururlu ve fedakâr halkına ve tüm aziz şehitlerine, Kudüs Yolu Şehitlerinin Önderi Hazretleri liderliğindeki şehit liderleri tarafından hazırlanan saha planlarına göre sevgili Lübnan topraklarını savunmaya devam edeceğine söz vermektedir. Ayrıca düşmana, bugün gördüklerinin, ilerlemeye cesaret etmesi halinde güney Lübnan'ın her karışında onu bekleyenlerin sadece küçük bir örneği olduğunu ve bu düşmanla aralarında daha nice günler, geceler ve savaş alanları olduğunu vaat etmektedir."