Hizbullah, işgal ordusuna adım attırmıyor

img
Hizbullah, işgal ordusuna adım attırmıyor YDH

Filistin-Lübnan sınırı yakınlarındaki İsrail askeri mevzileri Hizbullah savaşçılarının saldırılarına maruz kalmaya devam ediyor.




YDH- Hizbullah savaşçıları, Filistin-Lübnan sınırı yakınlarındaki İsrail işgal güçlerinin hareketlerini ve mevzilerini izlemeye ve vurmaya devam ediyor.

Pazartesi gecesinden bu yana doğu cephesinde Kefr Şuba kasabasının karşısında, Kefr Kila ve Adeyse kasabalarının karşısında ve batı cephesinde Nakura ve Alma eş-Şaab kasabalarının karşısında ve Ayta eş-Şaab'dan Ayterun'a uzanan bir başka eksen de dahil olmak üzere çeşitli çatışma eksenleri kaydedildi.

Dün geceden bu yana ciddi bir direniş ortaya koyan Hizbullah, şimdiye kadar en az 19 operasyon gerçekleştirerek, işgal rejimi askerlerinin karadan ilerleyişine izin vermedi.

İlk saldırı yerel saatle 01:15'te İslami Direniş savaşçılarının Hanita askeri bölgesindeki İsrail işgal güçleri gruplarına top mermisi atmasıyla gerçekleştirildi.

Hanita, Akdeniz kıyısına yakın Alma eş-Şaab kasabasının karşısında yer alıyor.

Perşembe günü gerçekleştirilen ikinci saldırıda ise Hizbullah savaşçıları, Kefr Kila ve Adeyse kasabalarının karşısında yer alan Misgav Amm yerleşimindeki İsrail işgal güçlerinin hareketlerine roket toplarıyla ateş açtı.

Yirun yerleşiminde toplanan İsrail işgal güçleri füzeyle hedef alındı.

Marun el-Ras'a sızmaya çalışan işgal ordusu güçleri iki patlayıcıyla hedef alındı. İşgal rejimi askerleri Mavi Hat'ın ötesine geri çekilmek zorunda kaldılar.

“Fatıma Kapısı”na ilerlemeye çalışan işgal ordusuna ait piyade güçleri, top mermileriyle hedef alınarak durduruldu.

Er-Rahib bölgesindeki işgal birlikleri, iki adet “Burkan” füzesiyle vuruldu.

“Kefr Giladi” yerleşimindeki ve “Ramim” kışlasındaki İsrail askerleri, eşzamanlı olarak gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda “Felak” füzeleriyle vuruldu. “Sasa” ve “Şomira” yerleşimindeki birlikler de yine ayrı ayrı saldırılarda “Felak” füzeleriyle vuruldu.

Hayfa'nın doğusundaki “Tiberya” şehri çok sayıda füzeyle vuruldu.

“Misgav Am” ve “Sasa” iki defa hedef alındı.

“Avivim”, “Yarun”, “Admit” ve “el-Bassa” yerleşimlerindeki işgal askeri ile “Ştula” ve “er-Rahib” arasında konuşlanan işgalciler, seri füze atışlarıyla hedef alındı.

İsrail işgal güçleri toplanarak Lübnan'ın sınır köylerine saldırılar düzenliyor, ancak bu tür girişimlerde feci şekilde başarısız oluyor.

İsrail medyası, Lübnan sınır bölgesindeki çatışmalarda İsrail ordusunun saflarından çok sayıda “yaralının” hastanelere aktarıldığını bildirdi.

Çarşamba günü erken saatlerde Hizbullah savaşçıları bir dizi operasyon düzenleyerek Kefr Kila, Adeyse ve Marun el-Ras'ta İsrail saldırılarına karşı başarılı bir savunma gerçekleştirdi.

İsrail askeri komutanlığı, İsrail 98. Tümeni'nin seçkin Egoz Birimi ve Yahalon Birimi'nden en az sekiz subay ve askerin doğu cephesindeki çatışmalarda tasfiye edildiğini doğruladı. Onlarca Hizbullah savaşçısı işgalci güçlerle çatışmaya girerek işgalci birliklere top mermisi atarken diğer savaşçılar da doğrudan çatışmaya girdi.

İslami Direniş'ten kaynaklar el-Meyadin'e, İsrail'in seçkin askeri birliklerinden en az 80 İsrailli subay ve askerin çatışmalarda öldüğünü ve yaralandığını söyledi.

Ayrıca Direniş, savaşçılarının Çarşamba günü Marun el-Ras kasabası yakınlarında üç İsrail Merkava tankını imha ettiğini söyledi.

Bu ağır kayıplar, İsrail askeri komutanlığının Lübnan'a saldırılar düzenlemek üzere en iyi komandolarını, keşif ve savaş mühendisliği güçlerini konuşlandırdığı sırada meydana geldi.

Öte yandan el-Meyadin muhabiri çarşamba günü sadece Hizbullah'ın düzenli güçlerinin operasyonlara katıldığını ve elit Rıdvan güçlerinin henüz konuşlandırılmadığını bildirdi.