İran Devrim Muhafızları: Savaşa tamamen hazırız

img
İran Devrim Muhafızları: Savaşa tamamen hazırız YDH

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Danışmanı Tuğgeneral İbrahim Cebbari, Siyonist rejimi İran’a saldırmaması konusunda uyararak, İran’ın karşılık vermeye tamamen hazır olduğunu vurguladı.




İran Devrim Muhafızları: Savaşa tamamen hazırız

YDH- İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı’nın danışmanı Tuğgeneral İbrahim Cebbari, ABD’nin Gazze, Lübnan ve Yemen’de yaşananların arkasında olduğunu ve İsrail’i desteklediğini belirtti. Ayrıca, “Siyonist rejim bize karşı savaş başlatacak kapasitede değil ve güçlerimiz karşılık vermeye tamamen hazır” dedi.

Tuğgeneral Cebbari, Siyonist rejimin İran’a saldırması halinde İran’ın işgalci İsrail’in onlarca fabrika ve tesisini yerle bir edeceğini söyledi.

Hamas ve Hizbullah’ın askeri gücünün bugün her zamankinden daha güçlü olduğunu söyleyen Tuğgeneral Cebbari şöyle devam etti: “Sadık Vaad-2 Operasyonu ile bağlantılı olarak İsrail savunma sistemlerine bir siber saldırı gerçekleştirdik.”

Tuğgeneral İbrahim Cebbari, el-Alem televizyon kanalına verdiği demeçte de şunları söyledi: “Direniş Cephesi, işgalin bize karşı savaş açmasını engelleyecek kapasite, yetenek, yetkinlik ve yüksek koordinasyona sahiptir.”

Cebbari, Yemen’de cihada hazır bir milyon mücahidin bulunduğunu ve İslam dünyasının birçok ülkesinde bu sayıdan çok daha fazlasının olduğunu vurguladı.

“Her türlü çatışmaya hazırız” diyen İranlı general şu hususun altının çizdi: “Onlara gücümüzün bir kısmını gösterdik ve henüz ortaya koymadığımız ve zamanı geldiğinde ortaya koyacağımız yeteneklerimiz var” diye konuştu.

Tuğgeneral Cebbari, Siyonist İsrail, ABD ve diğerlerinin, İran’ın hazırlığı, yeterliliği ve ulusal hassasiyeti nedeniyle kendilerine karşı bir savaş başlatamayacaklarını söyledi. Cebbari, ancak işgal rejiminin Sadık Vaad-2 Operasyonu sırasında aldığı darbenin intikamını almak istiyor olabileceğini ve bu nedenle İran’da bir yeri hedef almak isteyebileceklerini belirtti.

Devrim Muhafızları Komutanı Danışmanı, sözlerini şöyle tamamladı: “Durumu bilen bir kişi olarak, topraklarımızın herhangi bir bölümünün hedef alınması halinde İsrail’in onlarca ekonomik, askeri ve güvenlik merkezini vuracağımızı ve yerle bir edeceğimizi ilan ediyorum.”