Irak direnişi, Golan'daki İsrail askerlerini sığınaklara hapsetti

img
Irak direnişi, Golan'daki İsrail askerlerini sığınaklara hapsetti YDH

Irak Direnişi’nin artan saldırılarına karşı “güvenlik önlemlerinin yetersiz” olduğunu söyleyen İsrailli askerler, saldırılara karşı “korunamadıklarını” dile getiriyorlar.




YDH- Geçtiğimiz günlerde işgal altındaki Suriye'nin Golan bölgesinde Golani Tugayı askerlerinin mevzilerine Irak'a ait bir insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda en az 2 işgal askeri ölmüş ve 24’ü de yaralanmıştı.

İsrail haber sitesi Walla, Golan'da görev yapan İsrail işgal askerlerinin, özellikle de 210. Bölge Tugayı'na bağlı askerlerin bu tür saldırılardan korunamadıklarından şikâyet ettiklerini bildirdi.

Haber sitesinin bildirdiğine göre, askerler “İsrail ordusunun tutumunu ve kendilerini Iraklı insansız hava araçlarının tehditlerinden korumak için sağlanan güvenlik önlemlerinin yetersizliğini son derece eleştiriyor.”

Walla, işgal altındaki Suriye toprağı Golan'da görev yapan askerlerin şu sözlerini aktardı: “Geçtiğimiz hafta boyunca neredeyse her gece hava kuvvetlerinden uyarılar ya da teyakkuzda kalmamız yönünde talimatlar aldık.”

Askerler, bu tür sistemlere karşı savunma kabiliyetlerinin “düşük” olduğu için “uzun saatler boyunca sığınaklara gönderildiklerini veya yüksek alarm durumunda kalmalarının emredildiğini” belirttiler.

İsrail basınına konuşan askerler, “Geceleri uyumak imkansız, sabahları yorgun uyanıyoruz ama çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“Bazı askerler duş sırasında alarm çalması ihtimaline karşı gece duş almaktan korkuyor” diyen bir yetkili, “bölgedeki askerleri her gece herhangi bir müdahale olmaksızın yüksek alarmda tutmanın kabul edilemez olduğunu” belirtti.