Irak Hizbullah Tugayları'ndan İsrail ve ABD'ye uyarı

img
Irak Hizbullah Tugayları'ndan İsrail ve ABD'ye uyarı YDH

Ebu Ali el-Askeri, Irak'ın saldırıya uğraması halinde Washington'un bölgedeki üslerinin de hedef alınacağını belirtti. Olası bir enerji savaşında dünya petrol üretiminde ciddi kayıplar yaşanabileceği uyarısında bulundu.




YDH - Irak Hizbullah Tugayları güvenlik yetkilisi Ebu Ali el-Askeri, ülkelerinin herhangi bir saldırıya maruz kalması veya İran'a yönelik saldırılar için Irak topraklarının veya hava sahasının kullanılmasına verilecek yanıtın sadece İsrail ile sınırlı kalmayacağını belirtti.

Ayrıca, bu durumun Washington'un Irak ve bölgedeki üsleri ile çıkarlarını etkileyebileceğini vurguladı.

Enerji savaşı başlatma niyetlerinin olmadığını ancak böyle bir durumda dünya petrol üretiminin ciddi şekilde etkilenebileceğini dile getiren Askeri, "Yemenli kardeşlerin Bab el-Mendeb Boğazı'nda ve İranlı kardeşlerin Hürmüz Boğazı'nda ne yapacaklarına dair karar Allah'a ait" dedi.

Askeri, bu sürecin kimin "Şeytan'ın askeri" kimin ise "Rahman’ın askeri" olduğunu açıkça ortaya koyduğunu ve Genel Sekreter'in tanımladığı "habis rejimler" listesine Sisi rejimi, Ürdün rejimi, Suudi Vehhabi kurumları ve Emirlik rejiminin de eklendiğini ifade etti.

Yetkili, sözde Londra Şiileri ile Iraklı ve Arap liberallerinin de bu listeye dahil edildiğini de sözlerine ekledi.